Büyük Romanlar Buluşmasına Isparta’dan katılım sağlandı

13 Nisan 2018 18:24

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve beraberindeki 25 Roman vatandaşımız, Ankara’da düzenlenen Romanlar Buluşması’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Romanlar Buluşması"nda konuştu. Salona Esad Kabaklı'nın yaz oğlum türküsü eşliğinde giren ve bir süre türküye eşlik eden Erdoğan,  şu açıklamaları yaptı;

“ Bizim Roman kardeşlerimizle muhabbetimiz çok eskilere, çocukluk yıllarımıza dayanır, Kasımpaşa'da Roman kardeşlerimle yan yana evlerde büyüdük. Hayatımızın her anını birlikte yaşadık. Bizim için Türk, Laz, Roman, Boşnak, Kürt yoktu. Biz birbirimizi Allah için sevdik. Kardeşlerim, Peygamber efendimiz Veda Hutbesinde bakın ne buyuruyor. İnsanlar rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap'ın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının siyah tenliye, siyah tenlinin de kırmızı tenliye üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır. Peygamberimiz bize insanlara nasıl bakmamız gerektiğinin ölçüsünü açık şekilde gösteriyor. Üstünlük sadece takvadadır, Allah'tan korkmadadır.

 Bizler hangi görevlerde olduysak, Roman kardeşlerimizle her zaman iç içe olduk, irtibatı hiç kesmedik. Biz Fransa gibi Roman kardeşlerimize Fransız kalmayacağız. 2009 sonunda 36 ilinde federasyonların katılımıyla Roman Çalıştayı topladık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Roman kardeşlerim devletin en üst düzeyiyle sorunlarını tartıştılar. Nefret suçlaması işleyenlerin cezası artırılmıştır. Roman Federasyonlarına sesleniyorum, dil çalışmalarına yoğunlaşın. Bu dil faaliyetleri sizlerin bütünleşmesini sağlayacaktır.”

 

 

Bu haber 423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...