“SEZONU UZATMAK İÇİN YAPAY KAR ÜNİTELERİ KURULACAK”

11 Nisan 2018 18:29

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’ne yapılacak projeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç açıkladı.

Davraz’a yapılacak yatırımlarla özellikle yatırımlarla spor faaliyetlerinin çoğalması ve kış sezonunun uzatılması hedefleniyor. Isparta’da kış sezonunun kısa sürede bittiğini ifade eden Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sezonun uzatılması noktasında ilk projenin yapay kar üniteleri olduğunu söyledi.

 Önce alt yapıyı oluşturmanız gerekiyor, alt yapıyı oluşturduktan sonra sizin ancak tanıtımlara girmeniz gerekiyor. En önemli sıkıntılardan bir tanesi de kar sezonumuz süremiz kısa siz orada 60 günde sezon kapatıyorsunuz bahsettiğiniz yerlerde sezon yüzeli gün ve daha fazla süren yerler var. 60 günlük yere insanlara yatırım yaptırmanız çok zor onun için bunun hazırlıklarına başladık yapay kar yapma ünitelerini alıp getireceğiz böylece orada yapay kar üniteleriyle birlikte kar sezonunu Davraz için de en azından kayak yapılabilme anlamında 150 güne doğru taşıyacağız o zaman Davrazı çok aktif bir biçimde değerlendirme şansımız var.   

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ’NE

KAPALI SPOR SALONU

Milletvekili Bilgiç, ayrıca Spor Toto Teşkilatı ile yapılan protokol kapsamında Davraz Kayak Merkezi’ne spor tesislerinin kurulacağını söyledi.

 Biz şimdi bir kapalı spor salonu için spor totoyla Valilik arasında protokol imzaladık, 8 Milyonluk bir yatırım ilk 1 Milyon lirasını spor totodan geçtiğimiz günlerde geldi, şuan projelerini bitirdiler zannedersem ihalesine çıkılmak üzere.

44 Milyon Liralık Telesiyej Projesi

Bilgiç, yeni yapılacak telesiyej projesi hakkında da bilgi verdi. 44 milyon liralık yatırım olduğuna değinen Bilgiç, projenin ihalesinin yapıldığını açıkladı.  Oradaki en önemli şey kayak merkezidir, telesiyej projesi de  44 milyon liralık bir yatırımla oraya yeni bir telesiyej hattını kuruyoruz ihalesi yapıldı.

 

 

Bu haber 511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...