HESTOUREX’de Batı Akdeniz tanıtımı

11 Nisan 2018 18:28

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘yerel partner’ statüsünde düzenleyicisi olarak destek verdiği Antalya’daki 2. Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongresi ve Sergisi’nde (HESTOUREX 2018) Batı Akdeniz’in sağlık ve spor turizmi potansiyeli de tanıtıldı. 4 gün süren birçok sağlık ile spor turizmi birliği tarafından 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyetinin geldiği ikili görüşmeler gerçekleştirdiği HESTOUREX’de BAKA’nın açtığı stantta Antalya, Isparta ve Burdur’un sağlık ve spor turizmi potansiyeli ziyaretçilere anlatıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile çok sayıda kişi; Batı Akdeniz ile diğer stantları da gezerek incelemelerde bulundu. BAKA, aynı zamanda fuar kapsamında sağlık turizmi için Özbekistan’dan hastane yöneticisi ve doktorlardan oluşan 15 kişilik heyeti de Antalya’ya getirdi. Özbek heyet, kamu ve özel sağlık kuruluşlarını ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı, HESTOUREX’de de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

HEDEF TURİZMİ YILA YAYMAK

Türkiye turizmini 12 aya yaymak, kitle turizm hareketlerinden ayrı, nitelikli turizm hareketi sağlamak amacıyla 2017’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleriyle yola çıkan ve bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen, Ekonomi, Sağlık, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm ile Kalkınma bakanlıklarının desteklediği HESTOUREX Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresi Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 4 gün sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yoğun programı nedeniyle açılışına katılamadığı HESTOUREX’i üçüncü gün ziyaret etti. Batı Akdeniz’in standı ile fuardaki diğer stantları gezen ve katılımcıların hatıra fotoğrafı isteğini kırmayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bu sene 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyeti geldi, yüzde 25’lik bir artış var. Özel sektörde sağlık alanında çok büyüdü. Sağlık turizminden ciddi gelir elde etmeye başladık” dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Şerif Yılmaz da; fuarı ve Batı Akdeniz standını ziyaret ederek incelemelerde bulunup katılımcıların beklentilerini karşılayacak iyi bir fuar geçirmelerini diledi.

ANTALYA, ISPARTA, BURDUR

Batı Akdeniz’in sağlık ve spor turizmini geliştirmek, yaygınlaştırma ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKA da, ‘yerel partner’ statüsünde düzenleyicisi olarak destek verdiği 2. HESTOUREX’de en büyük stant alanlarından birisini Antalya, Isparta ve Burdur sektör temsilcilerine sundu. Batı Akdeniz standında Antalya, Isparta ve Burdur’dan turizm ve sağlık işletmeleri, Isparta Şehir Hastanesi, Lavanta Kokulu Kuyucak, Şarkikaraağaç Belediyesi, Lisiana, Ormana Evleri, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği ile turizm ve sağlık turizmi ile ilgili firmalar ve kurumlar tanıtım gerçekleştirdi.

Bu arada, BAKA sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Özbekistan’dan hastane yöneticisi kardiyolog, onkolog, beyin ve çocuk cerrahları, noröloji gibi alanlarda uzman 13 doktor ile Sağlık Bakanlığı yetkilisi ve editörden oluşan 15 kişilik heyeti de Antalya’ya getirdi. HESTOUREX’in açılışına katılan Özbek heyet, 5 günlük tanıtım programı kapsamında kamu ve özel hastaneler ile sağlık kuruluşlarını ziyaret edip gerçekleştirilen ameliyatlar, organ nakilleri, onkoloji çalışmaları ve sağlık hizmetleri konularında bilgiler aldı. Özbek heyet, Hestourex’de ikili görüşme (B2B) toplantılarına da katıldı. Özbek doktorlar, sağlık turizmi potansiyelinden etkilendikleri Batı Akdeniz’i hastalarına önereceklerini ifade ederek ülkelerine döndü.

 

 

Bu haber 423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...