YENİŞEHİR’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

9 Nisan 2018 18:28

Isparta Belediyesi Çünür Yenişehir’de asfalt çalışmaları öncesinde kaldırım çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yenişehir’de devam eden kaldırım yapım çalışmalarını yerinde inceledi. 

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Yeni Çünür’de yoğun bir çalışma başlatıldığını, dört ekiple birlikte kaldırım yapımının devam ettiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  mahallede kırmızı kodların ortaya çıkarıldığını söyledi. ‘Artık Çünür Yenişehir bir sistem haline getirildi” dedi.  Başkan Günaydın, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Mahallede 40 bin kamyon toprak dolgu yapılarak, kırmızı kod elde edildi. Kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Mahallemizdeki yollarımızın bir kış geçerek oturmasını istedik. Mahallemizde şu anda halen yeni inşaatlarımız yapılıyor. Buradan tekrar arsa sahiplerimize, müteahhitlerimize seslenmek istiyorum.  Bu bizim milli servetimiz, kaliteli hizmeti elde etmek için ciddi paralar harcıyoruz. Bu milletin parası. İnşaat yapan, yaptıranların kesinlikle inşaat bağlantılarını yapmalarını istiyorum. Yapılmadığı takdirde emek verdiğimiz kalite daha sonra bozuluyor, kırılıyor. Buna tüm vatandaşlarımızın dikkat etmesi ve gayret göstermesi gerek. Buradan bir metre yer kırıldığı zaman bizim yüreklerimiz eriyor. Milli servet olarak acıyoruz. Yaptığımız çalışmalar dayanıklı olarak yapılıyor, kırmalar, bozmalarla bu çalışmalar dayanıklılık özelliğini yok ediyor, kısaltıyoruz. Yaptığımız her çalışmayı çocuklarımız, torunlarımız hatta daha da ilerisini dikkate alarak yapıyorum.  Bu arada medyamıza da teşekkür ediyorum. Bizim bu çağrımızı kamuoyuna en iyi şekilde yansıtıyorlar. Medyamızda bu şekilde memleketimize önemli bir hizmet vermiş oluyor.

Yeni Çünür’de büyük caddelerimiz, park alanlarımız, yeşil alanlarımız var. Bunlar bir buçuk sene sonra net olarak ortaya çıkacak. Her mahallemiz çok güzel ancak burası da ayrı bir modern olacak.  Yeni Çünür’de ilk defa binalar başlamadan altyapı ve kırmızı kod, dolgu çalışmaları yapıldı.  Bunlar ciddi maliyetlerdir. Bir dönemde bir belediye yalnız bu Yeni Çünür’ü yapamaz, belki yapar güçlük çeker. Yeni Çünür’deki 600 dönümlük bu tecrübelerimizi, şimdi daha büyüğü olan 1800 dönümlük Gökkubbe altındaki alanda uyguluyoruz. 3 katı büyüklük alanda dolgu ve altyapı çalışmaları yapılıyor. Orada da bir-bir buçuk yılı geçmeden şehirleşme ortaya çıkacak. Çünür’de duyduğumuz mutluluğu, Gökkubbe altındaki yerleşim alanında da yaşatmak istiyoruz.

Isparta’nın şu anda yapı alanı, arsa bakımından hiçbir sorunu yok. Arsa mülk sahiplerimizde biraz daha makul seviyeye gelirse bizim Isparta’mızda yapı, arsa sorunumuz yok. Emre, Sülübey, Gülcü, Sidre hatta Karaağaç Mahallemizin imarlarını çözdük, yeşil alanlarını genişlettik, kentsel dönüşüm planlarını çizdik, şu anda oralara da binlerce konut yapabilme durumuna getirdik. Şimdi birileri kalkıp da ‘arsa durumu çözülmüyor, belediye bununla ilgilenmesi lazım’ diyor. Biz bunları çoktan yaptık kardeşim, hatta bunları yaptıktan sonrada halen konuşmalar oluyor. Tabi o arkadaşlarımıza ‘uyumayınız, belediyenin ne yaptığını görünüz’ diyeceğim. Biz vaktinden önce çalışmaları yapıyoruz. Bütün bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu. 

 

 

Bu haber 421 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...