YALVAÇ’TA MASAL PARK’A BÜYÜK İLGİ

6 Nisan 2018 15:01

Yalvaç Belediyesi tarafından yapılan Masal Park, çocukların ilgisini çekiyor.

Yalvaç Belediyesi tarafından kazandırılan Masal Park, yoğun ilgi görüyor. Isparta merkezde bulunmayan hizmetler, Yalvaç’ta bulunuyor. Çocukların  ve ailelerin birlikte gidip hoşça vakit geçireceği Masal Park’la minikler, baharın gelmesinin sevincini yaşıyor.

Yalvaç Belediyesi, Masal Park ile ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Yalvaç Belediyesi Masal Parkı; 8520 m2’lik alana yapılarak 23.04.2016 tarihinde hizmete açılmıştır.

Park şehir hayatından uzak bir alanda yapılmış olup, ailelerin çocukları ile vakit geçirmesine olanak sağlamaktadır.

Masal Park bünyesinde; Masal Parka gezmek ve eğlenmek için gelen çocukların daha sağlıklı yiyecek ve içecek teminleri için yapılan 1 adet mantar kafe, 9 adet oyun grubu, 2 adet engelsiz oyun grubu olmak üzere toplamda 11 adet oyun grubu, 6 adet masal kahramanları konsepti bulunmaktadır.

Günümüzde cep telefonu ve bilgisayarlara bağımlı hale gelmeye başlamış çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş masallarımızı tekrar canlandırarak gelecek nesillere aktarmak amacı ile hem eğitici hem de eğlendirici olan parkta 1 adet masal ağacı bulunmaktadır. Bu ağaç masal parktaki masal kahramanı figürleriyle ilgili masalları dinleyen çocuklara, masal parkı gezerken karşılaştıkları konseptler daha farklı anlam katmaktadır.

Figürlü oturma bankları ve çocuklara çevre temizliği aşılamak için konulan figürlü çöp kovaları parkı daha eğlenceli hale getirmektedir.

Masal park içinde mantar kafeye ulaşım, park giriş çıkışları WC’ler, dinlenme alanlarına ulaşım çocuk oyun grupları masal kahramanları konseptlerine ulaşım erişilebilirlik şehir yönetmeliğine uygundur.

Masal Park proje aşamasından itibaren tüm güvenlik unsurları göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Özellikle çocuklara hitap eden bir alan olması güvenliği daha önemli bir unsur haline getirmiştir. Masal Park aynı zamanda her alanı engelli erişimine uygun olarak tasarlanmış olup, engelli çocuklarımızın da her kademedeki güvenlik ihtiyacı incelikle düşünülmüştür.”

Bu haber 863 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...