Uluborlular Kuşadasında buluştu

5 Nisan 2018 15:22

Her yıl Ege’de yapılan Uluborlular buluşmasının 22.si 31 Mart – 01 Nisan 2018 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleştirildi.  Ege bölgesinde faaliyet gösteren Ege Bölgesi Uluborlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ve her yıl düzenli olarak yapılan hemşehriler buluşmasının 22.si geniş bir katılımla Kuşadası Fantasia Otel’de gerçekleştirildi. 

31 Mart Cumartesi günü otele girişle başlayan programa İzmir Vali Yrd., Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Belediye Meclis Üyeleri Zafer Öztürk ve Ahmet Oğuz Bakır, Prof. Dr. Hadi Özer, Prof. Öcal Özbilgin,  Prof. Dr. Kemal Özbilgin, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Bakır ve 274 hemşehrimiz katıldı.

Başkan Ünverdi her hafta facebook üzerinden yaptığı gündem değerlendirme canlı yayınını Dernek Başkanı Nusret Sezgin ve Meclis Üyesi Ahmet Oğuz Bakır ile birlikte otelden yaptı.

Uluborlu’dan giden bir ekip otelde ilçemizin meşhur yemeklerinden olan  Borlu Böreği’ni (Kuyruğu Sulu) gelen misafirlere sıcak sac üzerinden ikram etti. İlçemizden programa katılan Yrd.Doç.Dr. Abdullah Bakır Uluborlu tarihi ile ilgili sunum yaptı. Sonrasında Dernek Başkanı Nusret Sezgin ve Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi gelecekteki Uluborlu konulu bir panel düzenlediler. Programın akşam bölümünde ise gala yemeği düzenlendi. Ege Kültür Derneği Efe’ndiler  Yetişkinler Halk Oyunları Topluluğu sanatçılarının katılımı ile serenler zeybeği gösterileri yapıldı.

Pazar günü açık büfe kahvaltı ve öğle yemeğinin ardından amfi tiyatroda çekilen anı fotoğrafı ile program sona erdi.

Dernek Başkanı Nusret Sezgin Katkıları için Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Sertürk İnş. Ltd.Şti. kurucusu Serdar Işıldar, Prof. Öcal Özbilgin, Prof.Dr. Kemal Özbilgin, Yrd.Doç. Dr. Abdullah Bakır, Mehmet Tütüncü ve kuyruğu sulu börek ekibine, Ulukışla Derneğinden Süleyman Öz ve Ceyhan Demir’e teşekkür etti.

Bu haber 427 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...