KOBİ’lere yeni ‘Nefes Kredisi’ için imzalar atıldı

4 Nisan 2018 16:07

TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İzmir’de atıldı. ​Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de törene  Başbakan Binali Yıldırım’ın davetlisi olarak eşi ile birlikte katıldı.

Aylık 0,99 faiz/kar payı ve 12 ay vade imkânı ile iki üç ay içerisinde yaklaşık 50 bin KOBİ’nin faydalanması beklenen TOBB Nefes Kredisine; Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım aracılık edecek.

 TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, 2017 yılında başlattıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Finansmanda İnovasyon” adını verdiği Nefes Kredisi’ni 2018 yılında devam ettirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, “Geçtiğimiz sene TOBB-Ziraat Bankası-Denizbank ve KGF olarak çıktığımız yola bu sene Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve bankaları da katıldı. Artık daha güçlü yürüyoruz” dedi.

Nefes Kredisi fikrini geçen yıl Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konuştuklarını anımsatan TOBB Başkanı şunları söyledi: “Sonra Başbakanımıza arz etmiştik. Sonra Sayın Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in desteğiyle Hazinemiz ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine %85 kefalet sağlandı. Son olarak da en büyük kamu bankamız olan Ziraat Bankası ile iki senedir projemize destek veren tek özel banka olan Denizbank zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Böylece KOBİ’lere 5 milyar liralık kredi hacmi yarattık. 2-3 ay gibi kısa bir sürede 30 bin KOBİ kredi kullandı. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak da katkı sağlamış olduk.

 

Bu haber 521 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...