BİR KOLTUĞA 3 BİN 214 ADAY

4 Nisan 2018 15:59

Isparta il Milli Eğitim Müdürlüğünde açık bulunan bir Şube Müdürlüğü için önceki gün yapılan sınava 3 bin 214 kişi katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının 1 Nisan tarihinde yani önceki gün yaptığı Şube Müdürlüğü sınavına gerek ülke genelinde gerekse Isparta'da rekor başvuru geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı 1 Nisan 2018 tarihinde yaptığı   sınavla   taşra teşkilatına görevde yükselme kapsamında 513 Şube  Müdürü  alacak. Şube müdürlüğü sınavına girmek için 50 bine yakın başvuru yapıldığı, sınava girme şartlarını taşıyan yaklaşık 40 bin kişinin sınav başvurusu olduğu belirtiliyor. Bakanlığın söz konusu sınavda    başarılı    olan 1539 kişi mülakata çağrılacak. Yapılacak mülakatta başarılı olan 513 kişinin ise Şube Müdürü olarak ataması yapılacak.

ISPARTA'DA 3 BİN 214 KİŞİ ŞUBE MÜDÜRÜ OLABİLMEK İÇİN TER DÖKTÜ

Söz konusu sınavın Isparta boyutu ise ülke genelini aratmıyor. Şube Müdürlüğü kadrosuna geçmek isteyen ülke genelinde 40 bin civarında, Isparta'da ise 3 bin 214 öğretmen bu sınavda başarılı olmak için ter döktü. Hatta, bazı sendikalar üyelerini sınava hazırlamak için hazırlık kitapları ve kurslar düzenledi.

ISPARTA'DA SADECE BİR KOLTUK BOŞ

 Yapılan sınavda başarılı olanların içinden bir kişi, Isparta il Milli Eğitim Müdürlüğünde açık bulunan Şube Müdürlüğü için atanacak.

 

Bu haber 408 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...