“Hantal bir kurum olmayacağız”

30 Ocak 2013 18:38

Ekim ayı istatistiklerine göre Isparta’da 97 bin 172 aktif çalışan, 69 bin 907 emekli bulunduğunu belirten SGK İl Müdürü Mehmet Bayram; kayıt dışı mücadele kapsamında yapılan denetimler sonucunda da 1180 kayıt dışı çalışan ve 208 kayıt dışı işyeri tespit edilerek bunların kayıt altına alınmasını sağladıklarını ifade etti. Bayram; sigortalı memnuniyeti ve sosyal güvenlik bilincinin toplumun her kademe ve katmanına yayılmasını oluşturmak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Bayram, dün düzenlediği basın toplantısında kurumun 2012 yılında yaptığı çalışmalarını anlattı.

Barida Otel’de düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Tahir Demir ile SGK Şube Müdürleri ile Müdür Yardımcıları da katıldı.

ISPARTA’DA 97 BİN 172 AKTİF ÇALIŞAN,

69 BİN 907 EMEKLİ MEVCUT

Slayt gösterisi eşliğinde basın mensuplarına kurumun çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, ilk olarak Isparta’nın sosyal güvenlik profilini aktardı. Ekim ayı istatistiklerine göre ilimizde 4A (SSK), 4B (Bağkur),4C(memur) olmak üzere, aktif çalışan sayısının 97 bin 172 kişi olduğunu söyledi. Yine Ekim ayı istatistiklerine göre pasif sigortalı diye tabir edilen emekli sayısının ise 69 bin 907 olduğunu belirten Bayram, emekli sayısının bugün itibariyle 71 bin’i bulduğunu, bu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları kişi sayısının da 198 bin 259 olduğunu kaydetti.

1180 KAYIT DIŞI ÇALIŞAN VE 208 KAYIT DIŞI İŞYERİ

TESPİTİ YAPILARAK KAYIT ALTINA ALINDI

Öte yandan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele alanındaki çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Müdür Bayram; yapılan denetimler sonucu 1180 kayıt dışı çalışan ve 208 kayıt dışı işyeri tespiti yapılarak, kayıt altına alınmasının sağlandığını ifade etti.

Bayram; şunlara yer verdi:

“İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERE CEVAP VEREBİLMEK İÇİN

 SOSYAL GÜVENLİK REFORMU HAYATA GEÇİRİLDİ”

Bilindiği üzere gelişimin ve bu gelişimin beraberinde getirdiği değişimin çok hızlı bir şekilde yaşandığı çağımızda, dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak Sosyal Güvenlik hizmetlerini sunabilmek ve geçmişte ki sıkıntı ve zorluklardan ders alarak, geleceğin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilmek için Sosyal Güvenlik Reformu hayata geçirildi.

Bu reform süreciyle birlikte, Sosyal Güvenlik bir çatı altında toplanmış ve tüm yurttaşlarımızı kapsayacak şekilde dizayn edilerek Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Bugüne kadar kurumumuzda önemli değişimlerle birlikte yoğun çalışmalar yapılmış ve halen yapılmaya devam etmektedir.

“ÇALIŞMALARIMIZIN ANA TEMELİ

MEMNUNİYET VE BİLİNÇLİLİK”

Çalışmalarımızın ana temelini sigortalı memnuniyeti ve sosyal güvenlik bilincinin toplumun her kademe ve katmanına yayılması oluşturmaktadır. Çalışmalarımız bu amaç etrafında devam etmekte ve bu hedefler doğrultusunda yapılmaktadır.

Bu anlamda Isparta Sosyal güvenlik kurumu olarak şahsım ve değerli mesai arkadaşlarım adına, hizmetlerimizin bu yolda ve bu anlayış içerisinde hızla devam ettirme çabası içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim.

“TOPLUMUN TÜM

KESİMLERİNE ULAŞIYORUZ”

Isparta sosyal güvenlik il müdürlüğü, yıllık çalışma değerlendirmeleri kapsamında, 2012 yılında Genel Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğümüzce hayata geçirilen uygulamalar ve yapılan çalışmaları kısaca sizlerle paylaşmak isterim.

Son derece genç ve dinamik bir kurum olan sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşılmaya çalışılmaktadır.

HEDEF; 7’DEN 70’E SOSYAL GÜVENLİK BİLİNCİ

Bilgili insan, bilinçli insan, olaylar karşısında çaresiz değildir. Haklarının ve sorumluluklarının farkındadır. Çaresizlik altında ezilmeyen insan ise mutlu insandır. Bu bağlamda;

Sosyal güvenliğin emekli maaşından ziyade tüm hayatımızın güvence altına alınması olduğu tüm yurttaşlarımıza anlatılmakta, bu amaçla hareket edilerek yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza bu bilinci aşılama yolunda elimizden gelen tüm

gayretimizi göstermekteyiz.

OĞRENCİLERE VE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE

 YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Çalışmalarımıza, yurdumuzun gelecek yüzyıllarda ki çalışma hayatını belirleyecek olan çocuklarımızdan başlayarak, 1 ve 5 sınıflar arasında ki öğrencileri, küçük yaşlarda sigortalılık konusunda bilgilendirmek amacıyla " Güven ve yarışçı çocuklar " isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladık, okullarımızı ziyaret ederek tanıtımlarını gerçekleştirdik. 01.08.2012 tarihinden itibaren okullara yönelik olarak 10 eğitim semineri düzenlenmiştir.

Yine 01.08.2012 tarihinden itibaren toplumun her kesimine ulaşma ve bilgilendirme amacıyla, cezaevlerindeki tutuklu ve mahkumlarımıza , muhasebecilerimize, işverenlerimize, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik olarak toplam 29 toplantı ve bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

22 BİN 589 SİGORTALININ GÜNCELLEME

 İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

2012 yılında 4/b 'ye tabi esnaflarımızdan 12986 kişi, 4/b 'ye tabi çiftçilerimizden 9.603 kişi olmak üzere toplamda 22.589 sigortalımızın 4/b (Bağkur) sigortalılık süreleri taramaları yapılarak güncellenme işlemleri sonuçlandırılmıştır.

5510 sayılı kanunun EK-17. Maddesine göre 61 ay ve üzeri borçlu olan 4/b 'ye tabi esnaflarımızdan 588 kişi,, 4/b 'ye tabi çiftçilerimizden 214 kişi olmak üzere toplamda 702 kişinin EK-17. Maddeye göre sigortalılık süreleri güncellenmiştir.

OPTİSYENLER FATURA ÖDEMELERİ İÇİN

ARTIK ANTALYA’YA GİTMEYECEK

Kurumumuzla sözleşmeli optisyenlerin reçete ve faturalarının inceleme- ödeme işlemleri daha önce Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde yapılmakta iken 01.09.2012 tarihinden itibaren İl Müdürlüğümüz tarafından ödenmeye başlanmıştır. Böylece gözlükçülerimizin Antalya'ya fatura göndermeleri, gidip gelmeleri sona ermiştir.

11 BİN 801 SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sigortalılarımıza daha hızlı bir şekilde hizmet vermek ve yapılan işlemlerin sonuçlarını kendilerine bildirmek için 2012 yılında sigortalılarımızın cep telefonlarına 11.801 adet SMS yoluyla bilgi mesajı gönderilmiştir.

1180 KAYIT DIŞI ÇALIŞAN VE

208 KAYIT DIŞI İŞYERİ TESPİT EDİLDİ

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele kapsamında 2012 yılında Kamu kurumlarından, gerçek ve tüzel kişilerden alınan bilgilerden ve Kurumumuz Denetmenlerinin yaptığı işyeri denetimleri sonucu toplam 1180 kayıt dışı çalışan ve 208 kayıt dışı işyeri tespiti yapılmış, kayıt altına alınması sağlanmıştır. Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele alanındaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 01.10.2008 tarihinde Türkiye genelinde % 44,3 olan Kayıt Dışı İstihdam oranı 2012 Eylül ayı itibariyle % 40,1 'e düşmüştür.

SSK VE BAĞKUR’LULARA EMZİRME VE

 İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ

4/a ve 4/b kapsamında bulunan sigortalılarımıza 2012 yılında 2296 emzirme ödeneği, 8446 iş göremezlik ödeneği ödenmiştir. GSS kapsamındaki sigortalılarımıza 2649 yol ve gündelik ödemesi, 5999 tıbbi malzeme fatura ödemesi yapılmıştır.

1245 BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU

BİMER, SGK Bilgi Edinme, ALO-170, Isparta SGİM iletişim hatlarımıza 2012 yılında toplam 1245 adet başvuru yapılmıştır.

YALVAÇ SGM’DE REHABİLİTE ÇALIŞMALARI

ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

2013 yılı içerisinde ilçelerimizdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerinin rehabilite edilerek daha etkin bir işleve kavuşturulacaktır. Bunun ilk adımını da Yalvaç SGM Müdürlüğümüzde bu yılın Şubat ayı içinde atacağız. İşveren ve Sigortalılara ait tüm dosyalar merkezimize devredilerek Yalvaç ve Gelendost ilçelerindeki vatandaşlarımızın tüm Sosyal Güvenlik hizmetlerini il merkezine gelmeden yerinde doğrudan hizmet almaları sağlanacaktır. Bu çalışmalarımız devam eden süreçte diğer merkezlerimizde de uygulanmaya konulacaktır.

MEVCUT HİZMET BİNASINDA

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Yine bu yılın ilk yansında mevcut hizmet binamız eski Bağ-Kur hizmet binasına taşınacak , deprem güçlendirme çalışmalarının yapılmasına müteakip yeni Kurum konsepti ile vatandaşlarımıza daha çağdaş bir ortamda hizmet vermeye devam edecektir.

Bu yıl içinde diğer sosyal faaliyetlerimiz devam ettirilecek, Kurumumuz hizmet standartlarının yükseltilmesine hizmet içi ve kişisel gelişim eğitimlerine yönelik çalışmalarımız da yoğun biçimde devam edecektir.

İNSAN ODAKLI SORUN ÇÖZME ANLAYIŞIMIZ

KURUMUMUZUN İMAJINA OLUMLU YANSIMIŞTIR

Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki; gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetlerin yanı sıra ürettiğimiz hizmetlerde ki insan odaklı yaklaşım ve sorun üretmeden ziyade sorun çözme anlayışı, Sosyal Güvenlik Kurumunun imajına olumlu olarak yansımıştır. Bizler Sosyal Güvenlik çalışanları olarak topluma yararlı faaliyetlerimizi bu yıl ve bundan sonra ki yıllarda da yapmayı sürdüreceğiz.

“KAMU HANTALLIĞI ZİHNİYETİYLE HİZMET

VEREN BİR KURUM DEĞİLİZ”

Sosyal Güvenlik Kurumu, alışılagelmiş kamu hantallığı zihniyetiyle hizmet veren bir kurum değil, sosyal güvenlik alanında hizmet alanlarının ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan, iş ve işlemlerini kanunlara ve kalite standartlarına uygun, adil, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren bir kurum olma yolunda ciddi bir değişim sürecindedir.

Sözlerimi bitirirken toplumun tamamını ilgilendiren Sosyal güvenlik sistemine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tüm tarafların sahip çıkacağına ve sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işleyebilmesi içen her kesimin gerekli çabayı ve özeni göstereceğine inancımızın tam olduğunun altını çizmek istiyorum”.

Bu haber 999 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...