“Isparta Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapmakta”

3 Nisan 2018 18:52

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi El Sanatları Merkezi ve Ahşap Sanat Merkezi Ürünleri ile katıldığı TÜYAP İdeal Homex Fuarına damga vurdu. Isparta Belediyesinin standını ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Isparta Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek çalışma yapan, Isparta’da parti ayrımı yapmaksızın herkese hizmet götürme noktasında örnek çalışma yapıyor. Burada da ortaya koymuş olduğu irade, bana göre örnek bir iradedir. Bunun bütün Türkiye’ye katkı sağlaması bütün belediyelerimizin bunu örnek alması ziyadesiyle bizi memnun edecektir. Belediyemizin her konuda öncülük yaptığını biliyoruz. Burada da öncü olmasından dolayı onur duyuyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi El Sanatları Merkezi ve Ahşap Sanat Merkezi Ürünleri ile katıldığı TÜYAP İdeal Homex Fuarında uluslararası ziyaretçileri de ağırladı. Elizi Markası ve Ahşap Sanat Merkezinin yapmış olduğu eserlerle fuarda yer alan Isparta Belediyesinin standına siyasetçiler, politikacılar, sanatçılar, işadamları da yoğun ilgi gösterdi. Fuarın ziyaretçileri arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Komedyen Sanatçı Yavuz Seçkin, İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan da yer aldı. Bunun yanı sıra fuarın ziyaretçileri arasında çok sayıda vatandaş ta belediyenin standını ziyaret ederek eserleri yakından inceledi ve alışveriş yaptı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın evsahipliğini yaptığı belediyenin standını ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Ziyadesiyle memnuniyet duyduk. Isparta’yı daha önce ziyaret etmiştik. Gerçekten Isparta, Türkiye’de örnek alınacak çalışmalara öncülük yapmakta. Belediyemiz, Vatandaşın her kesimine hitap eden hizmetleriyle öne geçmiş durumda. Isparta’yı Sayın Genel Başkanımızla birlikte ziyaret ettik. Merkez ile en fakir arasında ayrımın ortadan kalktığını ve vatandaşı birinci sınıf vatandaş olarak değerlendirilerek hizmet yapıldığını, hiçbir siyasi parti gözetmeksizin Isparta’ya hizmet edildiğini görmekten büyük onur duyduk. Kendi kültürümüzü yaşatmak noktasında bu faaliyetleri de çok önemsiyoruz. Isparta’mız öncülük yapmaktadır, buraya geldik başkanımızı, hanımefendi eşlerini ziyaret ettik” dedi.

Isparta Belediyesinin kamu kurumu olarak TÜYAP’ta yer alan tek belediye olduğunu hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Isparta Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek çalışma yapan, Isparta’da parti ayrımı yapmaksızın herkese hizmet götürme noktasında örnek çalışma yapıyor. Burada da ortaya koymuş olduğu irade, bana göre örnek bir iradedir. Bunun bütün Türkiye’ye katkı sağlaması bütün belediyelerimizin bunu örnek alması ziyadesiyle bizi memnun edecektir. Belediyemizin her konuda öncülük yaptığını biliyoruz. Burada da öncü olmasından dolayı onur duyuyoruz” dedi.

Yine fuara katılan ve stanttaki ürünleri yakından inceleyen Komedyen Sanatçı Ispartalı Yavuz Seçkin, “Burada olmak çok güzel bir duygu. Kendimi evimde hissediyorum.  El emeği göz nuru çeyizliklerde nasıl çalışıldığını, emek verildiğini görebiliyorum. Hepsi birbirinden müthiş. Her biri ince ince işlenmiş, dokunmuş, nakışlanmış güzel eserler. Isparta’nın ellerine sağlık. İki kızım bir oğlum var. Bizde bir çeyizlik yapar kısmetse buradan döneriz” derken, yakın zamanda yeni bir program olacağını da dile getirdi. Seçkin, “Türkiye’yi dolaşacağız. İlk startı da Isparta’dan verelim. Çok da güzel olur, yakışır. Isparta’dan başlamak anlamlı olur. Hem annem orada yaşıyor. Hem rahmetli babamızın adına yapılan Selahattin Seçkin İlkokulu var. Hem okulu hem de babamın kabrini ziyaret ederim” görüşlerinde bulundu.

‘Güzel Isparta’mızın bu el işçiliği, sanatkarlığını TÜYAP’ta göstermiş oldunuz’ diyen İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan da, “Hem bizi mutlu ettiniz, hem buradaki insanları bilgilendirmiş oldunuz. Tarihin unutulmaya yüz tutmuş bu eserlerini Türkiye’ye unutturmadığı için Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Isparta’nın suyu, havası, insanları gerçekten özel” ifadelerinde bulundu.

Fuarın ziyaretçileri arasında yer alan Atilla Değer de, “Halkı, üretimin içerisine sokarak çok verimli, üretken bir toplum haline dönüştürmesi çok önemli. Isparta halkı, belediyesiyle, yöneticisiyle bu üretkenliğiyle hem topluma bir katkı veriyor, hem kendisinin gelişmesine ciddi bir katkı veriyor. Anadolu böyle kaynaklarını ayakta tutmalı. Yerel yöneticiler bu konuda hem öncülük yapmalılar, hem de halka bir şekilde maddi imkan sağlamalılar diye düşünüyoruz. Bence Isparta, Anadolu’nun bir incisi. Son derece ciddi atılım var, dilerim daha ileri noktalara taşınır ve daha güzel şeyler görürüz” şeklinde konuştu.

TÜYAP İdeal Homex Fuarında Isparta Belediyesinin standını gezen ve birbirinden güzel el emeği, göz nuru eserleri inceleyen, alışveriş yapan diğer ziyaretçiler de duygularını şu şekilde ifade ettiler:

“Gülün ve el emeğinin güzelliklerini gördüm. Bir belediyenin bu kadar güzel işlere yardımcı olması, insanlara yardımcı olması çok güzel bir şey, teşekkür ediyorum. Ürünler o kadar güzel ki, Türkiye’den herkesin görmesini ve almasını isterim. Çok güzel ürünler var. Hiçbir şey fabrikasyon değil, hepsi el emeği, bunlar da bizler için çok önemli. Özellikle Isparta Belediye Başkanını ve ekibini çok tebrik ediyorum.

Bu işlere emek veren herkese teşekkür ediyoruz, çok güzel sunmuşlar. İstanbul’da yaşıyorum. Ürünler çok güzel, hanımların ellerine sağlık, çok emek vermişler. Gerçekten mükemmel şeyler var. Isparta’ya geldiğimde de görmüştüm. Isparta Belediyesinin çok büyük emeği var. Ahşap ağaç oymacılığı, el işlerini görmüştük. Özellikle bayanlara yönelik yapılan çalışmalar çok güzel. Bu da Belediye Başkanımızın verdiği değer ve önemden kaynaklanıyor”

 

 

Bu haber 397 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...