“Gül Bitkisinden Antibakteriyel Giysi” ve “Duyma Engelliler İçin Akıllı Tekstil” Türkiye Birincisi

3 Nisan 2018 18:41

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri 10. Uluslararası Araştırma- Geliştirme (AR- GE) Proje Pazarı'nda 2 dalda Türkiye birinciliği kazanmayı başardı. Kurumsal açıdan da SDÜ, ''En Çok Proje Gönderen Üniversite'' ödülüne değer görüldü.

ANTİBAKTERİYEL GİYSİ VE AKILLI TEKSTİL

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa- Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) koordinasyonunda düzenlenen 10. Uluslararası Araştırma- Geliştirme (AR- GE) Proje Pazarında SDÜ öğrencilerinden ''ilham veren'' başarı geldi.

200’ e yakın bilimsel projenin yarıştığı AR- GE Proje Pazarı'nda İki kategoride Türkiye 1'inciliğini SDÜ öğrencileri kazandı. Ayrıca kurumsal açıdan da SDÜ, “En Çok Proje Gönderen Üniversite Ödülü”ne değer görüldü. Uluslararası AR- GE Proje Pazarı'nda “Lisans- Fonksiyonel Tekstiller” kategorisinde SDÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğrencisi Elçin Tören'in, ''Gül Bitkisinden Antibakteriyel Özellikte Ekolojik Rejenere Selüloz Lif Eldesi'' çalışması 1'inciliğe değer görüldü. ''Lisans Akıllı Tekstiller'' kategorisinde ise SDÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve İnovaTİM Üyesi İsmail Hakkı Emiroğlu'nun “Duyma Engelliler İçin Akıllı Tekstiller Projesi” ile 1'incilik ödülünü kazandı.

SDÜ'YE ''EN ÇOK PROJE GÖNDEREN ÜNİVERSİTE'' ÖDÜLÜ

UTİB 10. Uluslararası AR- GE Proje Pazarında SDÜ'de “En Çok Proje Gönderen Üniversite Ödülü”ne değer görüldü. Ödülü) Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Cengiz Çallıoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden aldı.

UTİB, BTSO ve BEBKA koordinasyonunda düzenlenen Uluslararası AR- GE Proje Pazarı, tekstil ihracatında katma değeri yükseltmeyi hedefliyor. Yarışma taze fikir ve yenilik kültürünü destekliyor; üniversite- sanayi işbirliğinin gelişmesi için artı değerler üretiyor.

 

Bu haber 473 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...