“Uluborlu’da Kentsel Dönüşüm Bizim Prestij Projemizdir”

31 Mart 2018 13:03

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, 14 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Biz tarih ve kültür anlamında ilçemize çok ciddi eserler kazandırdık. Bunları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluborlu’da 14.yıldönümünü yaşayan AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, halkla buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. 14 yılda ilçeye büyük hizmetler yaptıklarını belirten Ünverdi, Uluborlu’da turizm seferberliği başlatıldığını açıkladı. Ünverdi, şöyle konuştu:

“Belediye Başkanlığı dönemlerimiz içerisinde Uluborlu’da birçok projeye imza attık. Bunu hep birlikte yaptık. Çalışma arkadaşlarımız, ekip arkadaşlarımız, personelimiz, meclis üyelerimiz ve ilçe halkının verdiği destek ve güvenle projeleri hayata geçirdik. 14 yıl uzun zaman. Birçoğunu unuttuk.

2 yıldır ilçede periyodik bir kuraklık yaşıyoruz. 2015’de Uluborlu barajının su kaçırmasından ötürü, barajı boşalttık. 2 yıldır yağış olmaması nedeniyle kuraklıkla mücadele ediyoruz. Fakat hiç kimse şunu sorgulamıyor; 2009’da kapalı sistem sulamayı yapmasaydık ne olurdu? Kimse bunu sorgulamıyor. Toplum olarak maalesef çabuk unutuyoruz. Geçen yıl yaşadığımız kuraklıkta kuyu çalıştırdık, sondaj kuyuları ile sisteme destek verdik. Ama 2008 ve 2009 yıllarında sistemi Belediye olarak kapalı sisteme geçirmeseydi, ilk pilot uygulama Uluborlu’da olmasaydı herhalde ovanın yüzde 70’ini kaybetmiş olacaktık. Toplumda suyun olmamasıyla ilgili saçma sapan senaryolar yazılırken kimse bu kapalı sistemi sorgulamıyor. Senirkent ovası 10 yıl sonra kapalı sisteme geçiyor.

Sayısız projeyi hizmete geçirdik. Prestij projelerimizden birisi de çarşıda uygulamayı düşündüğümüz Kentsel Dönüşüm Projesi. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı var. Toplum arasında ‘kentsel dönüşüm kalmış’ gibi konuşuluyor. Bu karar imar uygulamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararıdır. Kentsel dönüşümün durması anlamına gelen karar değildir. Bu proje bizim prestij projesidir. Çarşımız artık ilçenin ihtiyacına cevap vermemektedir. Bu proje başladığımız ve sonunu getirdiğimiz bir projedir. Kimsenin endişesi olmasın. Bu siyasi irade ve bizler olduğu müddetçe bu projeyi gerçekleştireceğiz. Piyasadaki çatlak sesler, akordu bozuk sesler var. Belediye başkanlığımız döneminde toplumun tüm kesimlerine ılımlı oldu. Ayarı kaçıranlara cevabı vermekten hiç gocunmadık, vereceğiz. Herkes ne konuştuğunu bilecek. Herkes haddini bilecek. Bir fikir, bir görüş almak istiyorsak bunun yeri bellidir. Bizim toplumda yeri olmayan insanlardan alacağımız hiçbir şey yoktur. Bizim meclisimiz Uluborlu’dur. Bizim bu işi yönlendirecek Uluborlu halkıdır, kendi karar organlarımızdır. Bu anlamda hizmet etmeye devam edeceğiz.

Biz tarih ve kültür anlamında ilçemize çok ciddi eserler kazandırdık. Bunları kazandırmaya devam edeceğiz. Uluborlu, Selçuklu şehri, Hamitoğulları’nın kurulduğu yer. Osmanlı’da idari merkez, Cumhuriyet’te Isparta’nın ilk ilçelerinden birisi. Bizim belediye başkanlığı dönemlerimizden önce, AK Parti döneminden önce Uluborlu’da çakılan bir çivi yoktur. Hamdolsun ne yaptıysak biz yaptık. Yukarıda tescili kalmayan eser kalmadı. Bu işi çok önemsiyoruz. 5-10 yıl sonra Uluborlu’da turizm sektörü oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Bunu yaşayacağız. Kirazın çiçeği ile tarih ve kültürle birleşen bir turizm hareketini hep birlikte göreceğiz. 1984 yılında tescili yapılan eserler yıl olmuş 2018 daha yeni ele alınıyor. Yukarıda Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti kendisinde olan eserlerle ilgili Uluborlu Kalesi, Cirimbolu Su kemeri, Salihoğlu Efendi Camii minaresi, kale içinde seyir terası, yürüyüş yolları, 4 çeşmeyi 2018 yatırım programına aldı.

Çarşıda yapacağımız kentsel dönüşümün mimari projesi bunun altyapısı olacaktır. ‘Uluborlu’da turizm mi olur’ diyorsunuz. Ama herşey böyle başlar. Çevrenizdeki turizm bölgelerine bakarsanız bu böyle başladı. Kuyucak Köyü’nde lavanta ile ilgili 4 yıl önce 3-4 bin kişi geliyordu. Geçen yıl 150 bin kişi ziyaret etti. Oradaki turizm hareketini buraya bağlamamız lazım.”

 

 

Bu haber 461 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...