Çünür’e Prestij Parkı

30 Mart 2018 15:28

Isparta Belediyesi Çünür Kavşağında kötü görünüme sahip bulunan yol üzerindeki dükkanları geçen yıllarda yıkmasının ardından bu alana büyük bir prestij parkı yapımına başladı. Dolgu işlemlerinin başlatıldığı çalışmaların yanı sıra özellikle Tıp Fakültesine ulaşımı sağlayan kavşak ve yolda da genişletme ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehirlerin meydanlarıyla, parklarıyla anıldığını söylerken, “Çünür yeni görünümüne kavuşuyor, Isparta güzelleşiyor” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Kavşağında başlatılan gül parkı çalışmaları ile özellikle tıp fakültesine ulaşımı sağlayan yolda gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye olarak gerek eski, gerekse yeni Çünür olarak tabir edilen yerleşim yerlerinde büyük bir çalışmanın başlatıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şöyle konuştu:

**ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA, PARKLARIYLA ANILIR

“Yeni Çünür tamamen asfalt yapılıyor. Şimdi burası da giriş kavşakları düzenlenerek şehir prestij parkına dönüşecek. Bu arada eski Çünür’de bir şehir düzenine girmiş olacak ve önünde de büyük bir gül parkı yapılacak. Burası çok çukurda kalmış bir yer, dolgu işlemleri yapıyoruz. Eski yolları düzenliyoruz. Burayı bir şehir düzenine sokuyoruz. Nasıl Antalya girişinde Şehitler Parkı, Gaziler Parkı bir prestij oluşturduysa, halkın kullanımındaysa İstanbul yolu girişinden burası da bir prestij parkına dönüşecek. Şehir düzenine uyan bir çalışma yapılıyor. Daha öncede buraya yeşil saha düzeninde yapılar yapılmış. Bizden önceki dönemde yapılan bir çalışma. Bunlar bir hata bunları da düzelteceğiz. Bu binalarında Danıştay’dan yıkım kararları gelecek buralar kaldırılarak düzene girecek. Burası üniversite girişinde bir kavşak ve park. Gecekondu tarzında yan yollardan ulaşım sağlanıyor. Böylelikle üniversite prestijine de zayıflık getiriyor. Burası şehrin güzel bir yeri olacak. Her şey yeniden elden geçecek. İlk adım olarak burada dolgu işlerimiz devam ediyor. Şehrin de buraya rahatlıkla gelerek kullanabileceği bir şehir parkı haline getirilecek. Şehirler meydanlarıyla, parklarıyla anılır. Bu şehircilik projesinde çok önemlidir. Şimdi fırsat buldukça imar sorununu çözdükçe bu yola gidiyoruz. Davraz Mahallesinde de bir yenileme çalışması ve geleceğe yönelik bir uygulama yapıyoruz. Gerçek estetikle yaşanabilir şehirler içerisinde en güzel şehir Isparta düzenine gideceğiz. Bu unvan bize verildi ama bu unvanın başındayız. Yaşanabilir şehirlerarasında üç yıldır Isparta birinci. Unvan peşinde değildik, ama şehrimizi bu düzene getirecektik. Bunu yapmak niyetindeydik. Daha bu niyetin başlangıcındayız ama baktık ki, yaşanabilir şehir arasında Isparta oluverdi. Yapacağımız çok güzel projeler var. Şehrin girişinde en önemli yerlerden birisi de burası. Burası da prestij parkı olacak ve Çünür’ümüzü yeni görünümüne kavuşturacağız. Şimdiden bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.

**ŞEHİR PRESTİJ PARKI YAPILAN YERDE MODERN BİR KAVŞAK OLMASI GEREKİYOR

Yine burada üniversitemize giden bir yol var. Bu yol bir gecekondu yoluyla devam ediyordu. Şimdi bunu profesyonel bir kavşak ve ebatlarıyla kalıcı bir düzen sağlanıyor. Burada inceledik, şehir parkı yaptığımız yer çukurda kalıyor. O düzeni kabartmak gerekiyor, bunu yapınca da bu yolda aşağıda kalıyor. Bu yolu da kabartmak gerekiyor. Bunlarla kimse uğraşmak istemez. Ancak biz teknik, bilimsel yönden ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Güzel şehir prestij parkı yapılan yerde modern bir kavşak olması gerekiyor. Tabi Karayollarının yıllar önce yapmış olduğu bir yer. Bu kavşakta bunların da kalkması lazım. Onun için Karayolları ile de bir çalışma yapacağız. Şehrin girişinde bilim yuvası olan bir üniversite kentinde böyle yerlerin çok düzenli olması gerekiyor. Çünkü bu bilim yuvalarına özellikle tıp fakültesine ulaşan kavşak burası. Bu kavşağı düzenli bir şekilde yapıyoruz.

İnşallah şehrimizde önemli bir nokta halinde Çünür’le de bütünleşecek. Diğer tarafta zaten yeni bir şehir doğuyor. Isparta’yı bir bütün olarak ele alıyoruz. O mahalle, bu mahalle ayrımı yapmıyoruz. Yol kavşak, yeşillendirme, ağaçlandırma ve gül dikimi açısından açık müze diyoruz, bütün şehri ele alıyoruz. Bunu da büyük bir hızla devam ettiriyoruz. Yaptığımız yatırımlar 217 bin nüfuslu bir şehirde fersah fersah ileride bir belediyeyiz. Isparta’da kötü en küçük bir yer olmasın istiyoruz. Bütün gayretimizle de bunun çabası içerisindeyiz. İyi gidiyor, Isparta güzelleşiyor. Çünür’de yaptığımız çalışmalarla modern olacak. Şimdiden bu güzel şehrimizin başlangıcı olan Çünür’e yaptığımız çalışmalar güzellikler hayırlar getirsin temennisinde bulunuyorum” 

 

 

Bu haber 530 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...