“Başkanı ITSO’ya mı yoksa cemaate mi seçiyoruz?”

29 Ocak 2013 18:27

Eski CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Mart ayında yapılması planlanan ancak Mayıs ayına ertelenen Ticaret ve Sanayi Odası seçim sürecini değerlendirdi. Erdoğan, “Cemaat kendi yapısı içinde yönetici, başkan seçiyorsa bizim sözümüz olmaz, Allah hayırlı uğurlu eylesin deriz. Fakat ITSO’ya başkan seçiyorsak elma ile armudu karıştırmamamız gerekiyor” dedi.

Mart ayında yapılması planlanan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) seçimleri Bakanlar Kurulu kararıyla Mayıs ayına ertelendi. Yaklaşık 20 gündür devam eden seçim sürecinde başkanın kim olacağı yönünde çeşitli haberler çıktı. Hatta isim sayısı arttı ve listeler dahi yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Bu süreçten rahatsız olan eski CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, tepkisini dile getirdi. Siyasi kimliğiyle değil, bir birey, bir esnaf gözüyle olayı değerlendirdiğini belirten Erdoğan, süreçte cemaat kelimesinin çok kullanılmaya başlandığını ve bunun kendisi gibi birçok insanı rahatsız ettiğini dile bildirdi. Kamuoyunda, aday olur olmaz bazı isimlerin dolaştığını ifade eden Erdoğan, bu isimlerin Isparta’ya ne katacağı, ITSO’ya ne vereceği, üyelerine nasıl sahip çıkacağının tartışılmadığını bunun yerine ‘cemaat kimi çıkaracak, cemaat kimi seçecek’ söylentilerinin dolaştığını ileri sürdü. Böyle bir kurumun bu tür söylentilere konu olmaması gerektiğini savunan Erdoğan, tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Oysaki burası Isparta’nın en büyük sivil toplum örgütlerinden, ticarete yön veren bir kuruluş.

ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRMAYALIM

Eğer cemaat kendi yapısı içerisinde kendisine yönetici, başkan seçiyorsa bizim sözümüz olmaz, Allah hayırlı uğurlu eylesin deriz. Seçilen kişiye de, cemaate de. Fakat Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na başkan seçiyorsak elma ile armudu karıştırmamamız gerekiyor! Çünkü farklı olaylardır. Herkesin bir inancı, düşüncesi, siyasi görüşü olabilir, saygı duyarız. Fakat ITSO’ya seçilecek başkan da özellikle seçildikten sonra bütün siyasi görüşünü, bütün duygularını bir kenara bırakarak Isparta’nın sanayisine, ticaretine yön verecek, üyelerine sahip çıkacak.

ITSO, ÜYELERİNE SAHİP ÇIKMAMIŞTIR

Baktığımız zaman bugüne kadar ITSO ne yazık ki üyelerine gerçek anlamda sahip çıkamamıştır. Genelde ve yereldeki yapılan haksızlığın önüne geçememiştir. Gelecek yanlışlıkları önceden tespit edip ona göre projeler sunamamıştır. Şimdi tekrar aynı zihniyette, elma ile armudu birbirine karıştırarak başkan mı seçeceğiz, yoksa Isparta’ya hizmet verecek insan mı seçeceğiz? Ben bunun altını çizmek istiyorum. Özellikle de Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üyeler, düşüncesini bir kenara bırakarak, oturup kendisine bir sormalı. Isparta’nın ticaretine ve üyelerine hizmet edecek aday üzerinde fikir birliği varsa Isparta için de ülke için de iyi olacağı inancındayım. Oraya seçilecek insanın şahsi görüşü beni ilgilendirmiyor. Hangi görüşten olursa yine o onun yüreğinde dursun. Ama bu görüşünü seçildiği gün bırakmalı. Çünkü, orası siyasi bir kulvar değil, siyasi bir oda değil. O odaya kayıtlı, sosyal demokratı da vardır, MHP’lisi de vardır, farklı düşüncelerden bütün kesimlerden oluşan bir yapıya, ‘ben şöyle bir başkan seçeceğim’ dersek yanlış yaparız. Bu konuda da Isparta kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Bu haber 873 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...