Nevruz Bayramı, SDÜ´de Demir döverek kutlandı

23 Mart 2018 14:03

5 bin yıllık Türk gelenek ve göreneğini temsil eden “Nevruz Bayramı” Süleyman Demirel Üniversitesinde kutlandı. Öğrenciler, Türk devletlerinin bayraklarını açtı, örste demir dövdü, yakılan ateşin üzerinden atladı

5 bin yıllık Türk gelenek ve göreneğini temsil eden “Nevruz Bayramı” Süleyman Demirel Üniversitesinde kutlandı. Öğrenciler, Türk devletlerinin bayraklarını açtı, örste demir dövdü, yakılan ateşin üzerinden atladı. Bu yılki bayram kutlamalarına Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri de misafir olarak katıldı.

Toprağın canlanması, doğanın uyanmasının başlangıcı olan 21 Mart Nevruz Bayramını SDÜ’lü öğrenciler 19 Mayıs Öğrenci Meydanı’nda barış, kardeşlik, birlik, beraberlik mesajları vererek coşkuyla kutladı. 5 bin yıllık kadim Türk gelenek ve göreneklerinin miras olarak yaşatılacağı ve gelecek nesillere de aktarılacağı belirtildi. Türkçe, Tarih, Politika ve Tasarım, Türk Dünyası ve Akrabaları, Finansal Yönetim Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte,  Türk Bayrağı’nın yanı sıra tarih boyunca kurulan Türk Devletleri’nin bayrakları açıldı. Öğrenciler, Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen örste demir dövdü. Yakılan ateşin üzerinden atladı. Isparta Mehter Takımı da kadim eserleri seslendirdi.

19 Mayıs Öğrenci Meydanı’nda katılımcıların dinlenmesi için kıl çadırlar kuruldu. Türk kültüründe önemli bir değere sahip kepenekler sergilendi.

Öğrenci Toplulukları adına etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Akraba Toplulukları Başkanı Oğuzhan Bozok, 5 bin yıllık kadim kültür mirası Nevruz Bayramı’nın birleştirici ve bütünleştirici yönüne vurgu yaptı. Konuşmasını Ziya Gökalp’in şiirleri ile süsleyen Bozok, Türkiye’nin bu kültürel mirası sonsuza değin yaşatacağına olan inancını dile getirdi.

Etkinlik, katılımcılara yemek ve tatlı ikramı ile son buldu.

 

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...