HAYVANSEVERLERİ AYAĞA KALDIRAN OLAY!.

20 Mart 2018 18:34

Isparta Deri Organize Sanayi Bölgesinde toplam 18 köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenmiş bir halde bulundu.

Besleme yapan hayvanseverler tarafından ölmek üzere olan 2 yetişkin ve 2 yavru köpek hayvanseverlerin kendi imkânlarıyla Isparta Belediyesi hayvan Rehabilitasyon merkezine yetiştirilerek belediye veterinerlerine teslim edildi.

Bölgeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından ölen hayvanlardan bir tanesi ölüm sebebini araştırmak üzere alındı. Isparta Belediyesi Veterinerleri de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Veterinerler tarafından, sağ kalan 2 yavru köpek barınağa götürülerek tedavi altına alındı. Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemeleri sonucunda ölen hayvanlar belediye temizlik işleri ekibi tarafından toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Konunun adli boyuta taşınması için Isparta Hayvanları Koruma Derneği (ISHAYKO) Başkanı Aynur Gül Asem ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Önder Durmuş,  Halıkent Polis Karakoluna giderek olayın incelenmesi için suç duyurusunda bulundular.

ISHAYKO Başkanı Aynur Gül Asem, “Barınağa intikal ettirilen köpeklerin durumunu gözlemlemek için barınağa gidilerek, Veteriner Hekimlerimizden hasta köpekler hakkında bilgi alındı. 2 yetişkin köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu, 4  yavrunun durumunun kritik olduğu bilgisine ulaşıldı. Belediyenin birimleri olan başta  Veteriner Hekimlerimizin üstün gayretlerine, temizlik işlerine, Tarım İl Müdürlüğünün göstermiş olduğu hassasiyete ve olayı ihbar eden hayvansever dostlarımıza teşekkür ederiz.  Umarız olay hızlı bir şekilde aydınlatılarak, yapanların adalet önüne çıkarılmaları sağlanır. Bu ve benzeri olaylar yaşanabilirlik sıralamasında olan  Isparta’mızda son olur” dedi.

 

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...