“Eski hükümlülerin kadroya geçişindeki belirsizliği gidereceğiz”

16 Mart 2018 19:25

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, eski hükümlü taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na soru sormuştu. Bakan Sarıeroğlu, Milletvekili Bakır’ın sorusuna cevap verdi. Milletvekili İrfan Bakır, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “28.02.2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’ na bir önerge sunmuştum. Bu önergemizde eski hükümlü taşeronların kadroya geçme taleplerinin reddedildiğini belirtmiştim. Uzun yıllardır kamu işyerlerinde çalışan bu işçilerin yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulmalarının da adil ve hukuki olmadığını söylemiştim. Dolayısıyla Sayın Bakan’a bu konuda yeni bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz diye sormuştum.

Bakan SARIEROĞLU’ nun bu konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama şu şekildedir:    

‘ 2 Nisan’ dan sonra terörle bağlantılı olmamak kaydıyla, cinsel saldırı, çocuk istismarı gibi suçları asla kabul etmeyeceğiz ama bunun dışında bugüne kadar çalışmış olan eski hükümlü kardeşlerimizin de kadroya geçişiyle ilgili şu andaki belirsizliği gidereceğiz ve onların da girişini 3 Nisan’dan itibaren inşallah gerçekleştireceğiz.’

Dolayısıyla adaletli olmadığı gibi, hukuki de olmayan bu düzenlemenin geçte olsa gündeme alınmış olmasını olumlu buluyorum. Bu kardeşlerimizin çalışma yaşamanın dışına itilmeleri ve açlığa mahkum edilmeleri toplumda yeni yaralara sebep olacaktı. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...