SANAT OKULU OLMAK İSTİYORUZ

16 Mart 2018 19:15

Barida Sanat Evi İşletmecisi Yusuf Kutluay, sanat okulu olmak için kolları sıvadıklarını belirterek, “110 yıllık binada 110 öğrencimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

                Barida Sanat Evi, sanatsal faaliyetlerini sürdürüyor. Piyano, keman, gitar, bağlama, ut, çello, klarnet, yan flüt, gibi müzik dallarının yanı sıra resim, tiyatro, öykü yazarlığı ve işaret dili dersleriyle de hizmet veren Barida Sanat Evi, alanında uzman eğitmenlerde iddialı.

Barida Sanat Evi,  110 yıllık bir binada çalışmalarına devam ederken, tarihin sanatla buluştuğu nokta olarak biliniyor.  Isparta doğumlu öğretim görevlisi Yusuf Kutluay,  üniversitede akademisyen olarak görev yapmanın yanı sıra son bir buçuk yıldır mekanlarının işletmeciliğini üslendiğini söyledi.

“BURADA BİZ SANATIN HER DALIYLA İÇLİ DIŞLIYIZ”

Kutluay, “Bu şehre bir şeyler katmak için yola çıktık. Hem öğretim kimliğimizle hem de burada ticari kimliğimizle Isparta’da  güzel şeyler yapmak istiyoruz.   Burada biz sanatın her dalıyla içli dışlıyız. Şöyle ki; piyano, keman, gitar, bağlama, ut özel enstrümanlara girecek olursak çello, klarnet, yan flüt, bateri müziğin dışında resim, tiyatro, öykü yazarlığı derslerimiz, işaret dili derslerimiz yani sanatın her dalında burada bu işletmede 110 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Biz 110 kişinin burada hayatına dokunduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü sanat böyle bir şey. Sanat, insanın hayatına dokunur” dedi.

“ÖZEL GÜNLERİNİZDE YANINIZDAYIZ“

 Sanat evi kursların yanı sıra özel günlerde de hizmet verdiğini söyleyen Barida Sanat Evi İşletmecisi Kutluay, konaklarının çok güzel bir bahçesinin olduğunu bu bahçede de bir kafe hizmeti icra ettiklerini bildirdi. Kutluay, “Burada genellikle organizasyonlar, özel günler tertipliyoruz. Çok güzel evlilik tekliflerimiz, özel gün olarak bahsettiğim nişan kına gibi organizasyonlarda halkımızı misafir ediyoruz. Aynı zamanda gündelik misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Kafe olarak yemek içmek, kendimize özel kumda kahve ve kızarmış dondurma hizmetimiz var” şeklinde konuştu.

“GÜZEL ISPARTA’MIZ TARİHİ OLARAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Sanat  Okulu olmak için gereken altyapıya sahip olduklarını belirten Kutluay, “Alt yapı olarak son bir yıl içerisinde yaptıklarından bahsetti. Barida Sanat Evi İşletmecisi Kutluay, “ Yılda iki defa konserler düzenliyoruz. Barida Sanat Evi Klasik Müzik Konserleri düzenliyoruz. Öğrencilerimize sadece sertifika ve dernek olarak yardımcı olabiliyoruz ama biz öğrencilerimizi sınava tabi tutmak istiyoruz. Kendi içimizde zaten yapıyoruz. Konsere hazırlık için hocalarımız, öğrencilerimizi sürekli telkinliyoruz. Bir okul mantığında da çalışma isteğimiz var. Umarım o günleri de görürüz. Bunun yanında Atatürk’ün çok güzel bir sözü var: ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Güzel Isparta’mız tarihi olarak çok güzel bir şehir. Bu şehirde sanatla alakalı bir iş yapmaktan öncelikle ben gurur duyuyorum. Çok seviyorum. Çocuklarımızın o dersten çıkış anlarını görmek, 50 yaşında Coşkun ağabeyimizin ut dersinden çıkışına tanıklık etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Sanat bizi belki her şeyden kurtaramayabilir ama sanat bizi güzelleştirir, iyileştirir. Bu yüzden biz buradayız. Halkımızı ve arkadaşlarımızı burada ağırlamayı her zaman isteriz” dedi.

 

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...