MAKÜ ile SDÜ el ele

15 Mart 2018 18:23

Göller bölgesindeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü SDÜ adına Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dağlar imzaladı. 

Bölgede girişimcilik ekosistemini olgunlaştırma, bilgi ve teknolojiye dayalı şirketleşme ve proje kültürünü yaygınlaştırma, üniversite sanayi işbirliği ile katma değeri yüksek ürün geliştirilmesini teşvik ve özendirme, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma, ortak faaliyetler ve etkinlikler düzenleyerek kurumsal yetkinlikleri artırmak için taraflar arasında işbirliği oluşturuldu. Protokol kapsamında girişimcilik konusunda karşılıklı iş birliğini geliştirmek ve ortak anlayışı teşvik etmek amacıyla eğitsel ve akademik işbirliğinde bulunulacak.

Protokol ile Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde kurulan ön kuluçka ve kuluçka merkezine iki üniversiteden de girişimci aday alımı yapılacak. Program dahilinde girişimcilerin eğitimini ve inovasyon değerlemelerini sağlayabilmek için ortak akademisyen ve mentör havuzu oluşturulacak. Ayrıca bölgedeki girişimci adaylarına yol haritası çizilerek girişimci firma sayısı, patent ve katma değeri yüksek ürün sayısında artış hedefleniyor.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...