Girişimci adayları için İmzalar atıldı

15 Mart 2018 18:23

Isparta’da girişimcilik ekosistemi altyapısı kurmak, geliştirmek ve sürdürebilirliği sağlamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Göller Bölgesi Teknokenti, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Geliştirme ve Destekleme İdaresi Isparta İl Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Törene, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Abdullah Madenci, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Geliştirme ve Destekleme İdaresi Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım katıldı.

Protokol kapsamında SDÜ altyapısında kurulan ön kuluçka ve kuluçka merkezinde girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştıracak yol haritalarının oluşturulması, oluşturulacak olan fikir havuzuna dâhil edilecek fikirlerin değerlendirilmesi, girişimci adayların eğitimi, iş rehberliği hizmetlerinin verilmesi, girişimcilerin fonlara ve melek yatırımcı ağlara ulaşımı konularında işbirliği sağlanacak.

Bu protokolle girişimci adaylarının şirketleşmeye kadar olan yolculuğuna destek olacak birbirini tamamlayan kurumların güç birliği yapması planlanıyor. Ayrıca girişimcilik ekosistemindeki paydaşların destek ve sorumluluklarının kurgulanması da hedefleniyor.

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...