TAGEM´de paydaşları bilgilendirildi

14 Mart 2018 16:19

Akdeniz’deki su kaynakları ve gıda sistemleri alanlarında uluslararası ortak araştırma ve inovasyon projelerini fonlayacak olan Akdeniz Bölgesi'nde Araştırma ve İnovasyon Ortaklığı Avrupa-Akdeniz işbirliği (PRIMA-Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) programının, TAGEM’de düzenlenen bilgi gününe Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Teknik Koordinatör Zir. Yük. Müh. İsmail Demirtaş, Ş, Dr. Emel Kaçal, , Dr. Seçkin Gargın ve Zir. Yük. Müh. F. Pınar Öztürk  katıldılar.

 Bilgilendirme, ilgili TÜBİTAK birim çalışanları tarafından yapılmış, toplantıya başta TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik olmak üzere bakanlığa bağlı araştırma kurumlarından ve üniversitelerden çok sayıda araştırıcı katıldı. Toplantıda ayrıca Ufuk 2020 ve Cost aksiyonları gibi AB projeleri ile TUBİTAK tarafından fonlanan bilimsel araştırma projeleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Son olarak TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik, TAGEM’de gerçekleştirilecek yeni yapılanma, daha etkin ve rekabetçi yapıda AR-GE için izlenmesi gereken stratejiler hakkında açıklamalar yapıldı.

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...