ROSELLA’DA HEDEF AVRUPA PAZARI

12 Mart 2018 18:50

1973’de kolon yağları imalatı ile kozmetik sektörüne giren Şan ailesi, 42 çeşitten oluşan Rosella markalı ürünleriyle Türkiye genelinde yaygın bir satış ağına sahip. Şimdiki hedef: Slovakya ve Almanya’da faaliyet gösteren kozmetik marketler zinciri ile anlaşmak.

Isparta’da 1973 yılında Gülşen Kolonyaları ismiyle kozmetik sektörüne adım adan Şan ailesi, gül ürünlerindeki iddialı markası ve ürünleriyle dikkat çekiyor. Isparta kozmetik sektöründe 43 yıldır faaliyet göstere Şanlar, Gülşan Kolonyaları, Rosella, Roselina, Roseal ve Gülcü Baba markalarıyla çok  sayıda ürünü piyasaya sunuyor. Türkiye genelinde yaygın bir satış ağı ile online alışveriş potansiyeline sahip olan Rosella ve diğer marka ürünler için şimdiki hedef Avrupa.

Rosella Gül Ürünleri işletmecilerinden Volkan Şan, babası ve kardeşleriyle birlikte 1973 yılında girdikleri sektörde yeni markalar oluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Rosella grubunda 42 çeşit ürün imalatı gerçekleştirdiklerini anlatan Şan, dünya piyasasında ses getirebilecek ürünlere sahip olduklarının altını çizdi. Şan, şu açıklamalarda bulundu:

EL DEĞMEDEN ÜRETİM

“Rosella grubu olarak yaklaşık 42 çeşit ürün var. Bu 42 çeşit ürün dünya piyasasında ses getirebilecek kaliteye ve doğallığa sahip. Ürün kalitesi olarak ihracat belgelerimiz, kalite belgelerimiz, sertifikalarımız hepsi mevcut. Üretimimiz insan eli değmeden tamamen otomatik makinelerle gerçekleşmektedir. Ecza statüsünde bir üretim hanemiz var. En çok satılan ürünümüz doğal gül suyu.  Bildiğiniz üzere dünya da tek antioksidan olup hem kozmetik hem de gıda olarak geçebilen tek üründür. İçilebiliyor. Doğal gül suyu üretimi kendimize ait. Hem üretiyoruz, katma değer sağlayıp ihracat yapıyoruz,  hem de iç piyasa da satışını gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 285 satış noktamız var. Yurt dışında 6 satış noktamız var. Bunların hepsi tamamıyla profesyonel barkotlu takip edilebilir.

HEDEF: AVRUPADAKİ MARKETLER ZİNCİRİ

Şu an bir çalışmamız da kozmetik marketler üzerine. Şu an Slovakya ve Almanya bölgesinde faaliyet gösteren Diem adlı kozmetik marketler zinciriyle görüşüyoruz. Ufak tefek pürüzlerimiz kaldı. Avrupa’ya açılma niyetimiz var. Zaten Afrika ve İslam ülkelerinde ciddi anlamda bir satış portföyümüz var. Maalesef bizim ülkemizde bir ürüne talep olduğu zaman o ürüne karşı bir yığılma oluyor.  Ürünlerimizde doğallık esas. Hepsinin siyanür analizleri, alerjen testleri, kalite testleri yapılmış durumda. Bu konu da Isparta’da en iyisi olduğumuzu söyleyebilirim.

KOLANYAĞINDA İDDİALIYIZ

Ürünlerimizle ilgili en çok gurur duyduğumuz kolonyamızdır. Biz kolonya firması olarak kurulmuş bir firmayız. O yüzden kolonya uzmanlık alanımız diyebiliriz. En çok gelir de zaten doğal gül suyu. Firma olarak kolonya üzerinden ciddi gelir sağlıyoruz. Kremlerimiz de akabinde geliyor. Kremlerimiz de tanecikli kremimiz en çok satan kremimizdir. İçinde vitamin granülleri gül ekstrası bulunan tamamıyla doğal paraben ve silikon içermeyen organik bir üründür. Dermokozmetik marketlerde ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

BAKIM ÜRÜNLERİ, MAKYAJ SETİ

ONLİNE ALIŞVERİŞ İMKANI

Ürünlerimizle ilgili bir diğer konu da bakım ürünleri makyaj temizleme sütüdür tonik konusunda iddialıyız. İçinde tamamen organik gül suyunun bulunduğu alkol içermeyen doğal bileşenden oluşan kaliteli bir üründür. Gerek ambalajıyla gerek içeriği ile güzel bir üründür. Parfüm konusunda iddialıyız. 14 km yoldan geri dönen müşterilerimiz var. Özellikle gurbetçi müşterilerimiz. Bu konu da Isparta’nın en iyisiyiz diyebiliriz. 72 saat net kalıcılığı vardır parfümümüzün. Bu konu da garanti veriyoruz kalmadığı taktirde ürün hediyemiz oluyor. Ürünlerimize zaten Türkiye’nin her yerinden ulaşabiliyorsunuz. İki tane online satış sitemiz var. ‘dogalgulurunleri.com ve gulsarayi.com.tr’ sitelerimizin ismi. Sitelerimiz tamamen korunaklı. Sosyal medya da Rosella Kozmetik ve Roselina Kozmetik bir de Gülşen Kolonyaları olmak üzere üç tane hesabımız var. Her markamızın bir sosyal hesabı var. Onun dışında çalıştığımız markalarla ilgili çalışmalarımız var. Sabun üretimi konusunda yoğunlaşıyoruz. Ekstra bir üretim hane açıyoruz.

 GÜL LOKUMU ÜRETİMİ BAŞLADI

1973 de Gülşen olarak kurulan firmamızda 12 çeşit ürün çıkaracağız. Bu ürün grubu noutregena tarzında grup yüksek fiyatlı satılabilecek katma değeri yüksek ürün grubu olacak Gülcü Baba olarak. Bu yıl gül lokumu üretimine başladık. Lokum ve reçel üretimimiz bu yıl başladı. Hatta başlar başlamaz Show TV üretim yerimizi çekti. Şoray Bey sağ olsunlar geldiler. Üretim hanemizi çektiler. Gülcü Baba olarak büyük bir giriş yaptık. Isparta’nın da buna ihtiyacı olduğunu gördük. Gerek ambalaj kalitesi gerekse ürün kalitesiyle çok kaliteli bir ürün ortaya çıktı. Hala şöyle bir anekdot var, ürünümüz kendi şubelerine giremedi daha. Müşteriye göndermekten, toptan satışlardan dolayı kendi şubelerimize koyamıyoruz şu an. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Çok şükür bu konuyla ilgili iyi bir girişim yaptığımızı düşünüyorum. Isparta’ya bir katma değer firması daha oluşturmuş olduk. Rabbim inşallah muvaffak eder ve daha fazla yatırım yapma fırsatını da bizlere tanır.”

 

 

Bu haber 1292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...