Tarımda destek çok

9 Mart 2018 18:23

Uluborlu Belediyesi tarafından organize edilen programda üreticilere tarımsal destekler ve teşviklerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Uluborlu Belediyesi, tarım konusunda önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Programa Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, Uluborlu Kaymakamı Cem Gümrükçü, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden uzman personeller, sektör temsilcileri, daire amirleri ve çiftçileri katıldılar. Saat 20.00’da Uluborlu Belediye Başkanlığı Düğün Salonunda başlayan programın sunuculuğunu İsmail Ergin yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Aziz Türk Büyüklerinin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasını takiben protokol konuşmalarına geçildi.

                Açılış konuşması için kürsüye çıkan Başkan Ünverdi öncelikle katılım sağlayanlara teşekkür etti. Konuşmasının devamında ise Uluborlu’da yaşanan tarımsal sıkıntılara değindi. Başkan Ünverdi’den sonra ise Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, kürsüye davet edildi. Tuğrul, İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara kısaca değinerek, “Her zaman her konuda çiftçilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.  

Uluborlu Kaymakamı Cem Gümrükçü ise tarım sektöründe faaliyet gösteren kurumların daha sık ilçemize gelerek çiftçilerle irtibat halinde olmaları gerektiğine değinerek, ilçe ve köylerden merkezlere göçün ancak tarım ve hayvancılığın gelişmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.             Protokol konuşmalarının ardından sektör temsilcilerinin sunumlarına geçildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğünden Uzman Ahmet Yılık, Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Biyolog Mehmet Tunç, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Dr.Hasan Cumhur Sarısu sunumlarını tamamladıktan sonra çiftçilerden gelen soruları cevapladılar. Soru cevap bölümünün tamamlanmasının ardından program sona erdi.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...