‘Kadına kalkan el iflah olmaz’

8 Mart 2018 18:31

AK Parti İl Başkanı Zabun, “Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur” diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Zabun,  Kadınlar Günü mesajında şunları söyledi:

“Hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde en önemli katkıyı sağlamaktadırlar.

Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.

Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yaradır kadına şiddet. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.

Hükümetimiz her geçen gün kadın erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamı ile ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışmaktadır.

Bu vesileyle tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, saygılar sunuyorum.”

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...