BAKA’da proje hazırlama eğitimleri sürüyor

26 Ocak 2013 13:41

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012 Mali Destek Programı kapsamında Antalya merkezde ve Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde proje hazırlama eğitimi verdi. Desteklerden faydalanmak isteyenlere açık olan proje eğitimlerinde, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Burdur merkez ile Bucak İlçesi’nde verilen BAKA’nın proje hazırlama eğitimleri; Gölhisar İlçesi ile Antalya il merkezinde de gerçekleştirildi. Gölhisar’daki proje eğitimine katılan Kaymakam Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, BAKA’nın sürdürdüğü çalışmaları için teşekkür ederek katılımcıların projeler hazırlamasını istedi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda ve Gölhisar Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimlerini BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Mehmet Fehmi Dündar ve Bayram Altıntaş’dan oluşan ekip verdi. Katılımcılara, ‘Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi’, ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ ile ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi’ alt başlıklarından oluşan toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı’na son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için 12 Mart 2013, kar amacı güden işletmeler için de 13 Mart 2013 olduğu hatırlatıldı.

Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktaran BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerde, Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi verildi.

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz proje hazırlama eğitimleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 25 Ocak 2013’de, Isparta’nın ilçeleri Gönen’de 23 Ocak’ta ve Yalvaç’ta 24 Ocak’ta, Antalya’nın ilçeleri Kalkan’da 29 Ocak’ta, Finike’de 30 Ocak’ta, Alanya’da 5 Şubat’ta, Manavgat’ta 6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...