“Türkiye’de iktidar olmak artık o kadar kolay değil”

6 Mart 2018 14:36

AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Vesayet isteyenler artık iktidarı indiremeyecek” dedi

                AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İl Kadınları Kongresinde konuştu.  Turan, konuşmasında şunları söyledi:

 “Buradan ilan ediyorum cumhur ittifakı ile birlikte yüzde 60+1 i alacağız. Bu ülke için 200 sene önce bir senaryo ortaya kondu. Osmanlı yıkıldı, cumhuriyetimiz zaman zaman darbelerle bugünlere geldi. Birilerine göre Türkiye zayıf olmalı. Türkiye güçlü olursa etrafı güçlü olur. Türkiye ile muazzam oynuyorlar. Yanlış yapanlarla uzlaşmıyoruz. Milletle uzlaşacağız ama zalimlerle asla uzlaşmayacağız. 16 Nisan’da halk gerekeni yaptı. 2019 seçiminden sonra vesayet isteyenler iktidarları değiştirmeyecekler. Darbe ile medya patronu ve uluslararası güçlerle ittifak yapanlar iktidar oldu. Şimdi iktidar olmak isteyenler Isparta meydanına gelecek. Çapı olmayan liderin bu ülkede yüzde 50+1 oy alma imkanı yok. Birliği oluşturursak AK Parti 16 yıl değil, 26 yıl, 36 yıl iktidarda olacaktır. Ak Parti tüm seçimleri zamanında yaptı. Bu seçimlerde zamanında yapılacak. Milli mutabakat ile birlikte genel seçimlerde işimiz çok. Dosta düşmana gücümüzü göstereceğiz. Yeter ki safları sıkı tutalım. Seçimlere fazla vakit yok.  Hep birlikte sorumluluğu üstleneceğiz.”

‘YÜZDE 50+1 BİZE YETMEZ’

AK Parti İl Başkanı Zabun, 2009 seçimleri için yüzde 50+1 oy oranının yeterli olmayacağını söyledi. Zabun: “18000 gençlik Kolları görevli arkadaşımız hedefindeyiz. Kadın kollarında da 18000 görevli arkadaş hedefindeyiz. Topyekün İstiklal mücadelesi veriyoruz. Zorlu bir süreç. Seçim sonuçları ile ilgili değil. Kuşkumuz yok. Askerimiz cephede bu mücadele verirken Parti olarak neden yüzde 50+1 mücadelesi verelim. Mümkünse bütün milletin desteğini alalım. Teşkilat olarak bu çerçevede yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”

‘BU DAVA BÜYÜK VE KUTLU BİR DAVA’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, ‘Türk askeri sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil İslam ülkelerinin bekası için çalışıyor’ dedi

İşte Bilgiç’in açıklamaları:

“Isparta’nın kadınlarına bu davaya verdiğiniz hizmetten ötürü teşekkür ederiz. Ülkemize yaşatılmak istemlerin karşısında Cumhurbaşkanımızın arkasında ve yanında bu davaya hizmet etmekten onur duyuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ak Parti büyük reformlara imza attı. Tüm dünyada rol alan ülke haline geldik. Savundukları sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyetinin bekası değildir. Tüm İslam ülkeleri için savaşıyorlar. Sadece terör ile savaşmıyoruz, dış güçlere karşı yapılan mücadeledir. Anlamamız için Kudüs’ün nedeni İsrail'in başkenti olarak tanınmak istendiğini anlamamız gerekiyor. Bizim Kudüs’e ve tüm coğrafyaya sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden bu topraklarda terör örgütlerini oluşturdular. Değerli anneler bilin ki evlatlarınız İslami ve Müslüman ümmeti için savaşmaktadır. Gerekirse de şehit olmaktadır.

Bu dava büyük ve kutlu bir dava. Bugün devletin yanında olması gereken bir takım siyasi partilerin terör örgülerine terör diyemediklerini görüyoruz. Kapı kapı gezip, anlatmalıyız. Bu dava İslamın davasıdır. Kapı kapı dolaşarak içinde bulunduğumuz durumu anlatmalıyız. Bu ülkede yapılmak istenenleri tek tek anlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçtir bir süreç olacaktır. Sizler olmasaydınız o evlatları doğuracak analar olmazdı.”

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...