Bağımlılıkla Mücadele için El Ele verdiler

2 Mart 2018 15:43

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Bağımlılıkla Mücadele için Kermes düzenlediler.

Yeşilay, Ekonomi Kulübü, UYUMDER, IGDEP,  Isparta Merkez Muhtarlar Derneği,  Isparta Gazeteciler Cemiyeti, El Ele Derneği vb. kuruluşlar Bağımlılıkla Mücadele El Ele Derneği Kermesi düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen açılışa Vali Yardımcısı İsmail Akman,  kuruluş ve derneklerin başkanları katıldı.

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın,  bağımlıkla ilgili büyük bir organizasyonun hazırlandığını belirterek, “Her şeyi kamudan bekleme yerine biz STK’lılar bir araya gelerek neler yapabileceğimizi planladık. Çok büyük bir proje hazırladık. İnşallah bu proje Türkiye’ye örnek olur diye düşünüyorum. Çünkü çok yaygın bir şekilde her türlü bağımlılığın yaşandığı ülkemizde sadece uyuşturucudan bahsetmiyorum. Bu bağımlılıklarla ilgili ailelerin neler yapabileceği konusunda ki iş aileden başlıyor. İlk öncelikle bir kermes projemizin rahat işleyebilmesi için böyle bir şey düşündük. Maddi gelire katkıda bulunmak amacıyla sadece El Ele Derneği değil bütün Isparta halkı bir çok derneğimiz bu konu da bize çok yardımda bulundu.5 gün sürecek olan kermese tüm Isparta halkını davet ediyorum. Kermesteki malzemeler hem yiyecek hem gıda üzerinde tuhafiye üzerine hem el işi üzerine ve çok uygun fiyatlara satılacak. Diğer bir konu da biz ailelere dokunmak aileleri tek tek bilgilendirmek istiyoruz. Bu konu da Isparta halkından da gerekli yardımı alacağımızı düşünüyorum.Yardım etmelerini istiyorum” dedi.

Vali Yardımcısı İsmail Akman, Bağımlıkla Mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirterek, “Devletimizin, Cumhuriyetimizin güzide kuruluşlarından birisi olan Yeşilay’ımızın ilimizdeki faaliyetlerinden bir tanesi olan ilimizdeki kermesindeyiz. Yeşilay’ımız ciddi ve eski yardım kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden. Son yıllarda toplumu tehdit eden, insanlarını, sağlığını ve yaşamını  tehdit eden bağımlılık edici maddeler var.  Yeşilay’ımızın önceki yıllarda alkol ve sigaraydı. Ama son yıllarda uyuşturucu çok daha ciddi insan yaşamını tehdit eden narkotik maddeler var. Gençliğimiz arasında yer buluyor. Madde boyutu veriyor. Alım satımını kanun dışı yapan şahıslar var. Bu bir suçtur. Adli makamlar bunu tak ediyor.  Kermes için bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşlarını ve dernek yöneticilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...