Başkan Günaydın’a PTT Müzesi Koleksiyonları Harita Kataloğu Hediye Edildi

2 Mart 2018 15:35

Isparta PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Başmüdür Öztürk, PTT tarafından hazırlanan İstanbul PTT Müzesi Koleksiyonları Harita Kataloğu isimli kitabı Başkan Günaydın’a takdim etti.

Isparta PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk beraberinde kurum çalışanlarından Baki Yılmaz ve Hüseyin Devecioğlu ile birlikte, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk, Başkan Günaydın’a Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait posta haritalarının yer aldığı, aynı zamanda sağlık, idare, plan, kroki ve grafiklerden oluşan nadide bir eser olarak gösterilen ‘PTT Müzesi Koleksiyonları Harita Kataloğu’ isimli kitabı takdim etti. PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk, “Sayın Başkanım Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği, bastırdığı güzel bir yapıt. Kütüphanenizde bulunmasında fayda mülahaza ediyoruz” dedi.

Böyle bir eserin kendisine hediye edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bu eseri belediyemizin kütüphanesine koyacağım. Osmanlı döneminin çok önemli haritaları var. O devrin de harita konusunda ne kadar büyük aşamalar kaydettiğini de buradaki eserden görüyoruz. PTT Genel Müdürlüğümüz bu eserin birisini de bize göndermişler. Genel müdürlüğümüze ve Başmüdürümüze bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...