“Isparta vergi ödeme konusunda duyarlı”

1 Mart 2018 18:14

Isparta Defterdarı Nazım Kaya, 29. Vergi Haftası nedeniyle Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Vergi ödemelerinin ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Günaydın,  “Sürdürülebilir bir vergi tahsilatını sağlamamız lazım. Bir yıl toplayalım diğer yıl bu tahsilât düşsün gibi bir performans bizim istediğimiz bir performans değil. Biz istikrarlı bir şekilde ve mutlaka gelirlerin, kazançların vergilendirilmesi anlayışıyla hareket edilmesini arzu ediyoruz” dedi.

 29. Vergi Haftası etkinlikleri Isparta’da dün başladı. Etkinlikler kapsamında Isparta Defterdarı Nazım Kaya ve defterdarlık personeli ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Daha sonra Defterdar Kaya ve personel Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Vergi Haftası’nın Isparta’ya ve vergi mükelleflerine hayırlı olmasını temenni eden Defterdar Nazım Kaya, “Isparta’daki vergi mükelleflerinin vergi ödeme noktasındaki duyarlılığı bizleri memnun ediyor. Onların vergilerini zamanında ödemeleri ülkemize çok büyük bir katkı sağlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Vergi ödeme konusundaki duyarlılığın bu yıl da devam etmesini diliyorum” dedi.

VALİ GÜNAYDIN: VERGİ MÜKELLEFLERİMİZE ÖZELLİKLE VERGİ

KONUSUNDAKİ HASSASİYETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Vali Şehmus Günaydın da Vergi Haftası’nın kutlanmasının vergi bilincinin oluşturulması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu hafta içerisinde yapacağınız etkinliklerle vatandaşlarımızın ve vergi mükelleflerinin bilinçlendirilmesi, bazı konularda eğer aydınlığa kavuşturmak gerekiyorsa bu konuların ifade edilmesi çok önemli. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için vergi çok önemli. Bunun için de toplanan vergiler çok önemli. Vatandaşlarımız ve vergi mükelleflerimize özellikle vergi konusundaki hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Isparta’daki mükelleflerimiz bu konuda oldukça hassasiyet gösteriyorlar, duyarlı davranıyorlar. Vergi mükelleflerimizin bu şekilde hareket etmesi biz çalışanların işini daha da kolaylaştırıyor. Bizler vergi toplarken mükelleflerimize yardımcı olmak zorundayız. Onların dertlerini, sorunlarını çok detaylı şekilde dinleyip yardımcı olmak zorundayız. Vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin bu konuda aydınlatılması çok önemli. Bu konuda görevli arkadaşlarımızın sadece vergi dairelerinde bekleyerek ve vergi dönemlerinde değil diğer dönemlerde de mükellefleri ziyaret ederek bilgilendirmeleri büyük önem taşıyor.  Biz bu bilgilendirmeyi yaptığımız zaman vergide tahakkuk oranımızın tahsilat oranıyla karşılaştırıldığı zaman tahsilat oranımızın her zaman arttığını göreceğiz. Çünkü mükelleflerin bilinçlendirilmesi, nasıl davranacaklarını iyi bilmeleri bizim açımızdan önemli.

 SAĞLIKLI BİLGİLENDİRME ÖNEM ARZ EDİYOR

Özellikle vatandaşlarımızın bir takım gecikmelerden dolayı mağdur yaşamamaları ve bir takım cezalarla karşı karşıya kalmamaları için görevli arkadaşlarımızın bilgilendirmeyi çok sık ve sağlıklı şekilde yapması önem arz ediyor. Özellikle çalışan arkadaşlarımızdan bunu istiyorum. Sürdürülebilir bir vergi tahsilatını sağlamamız lazım. Bir yıl toplayalım diğer yıl bu tahsilat düşsün gibi bir performans bizim istediğimiz bir performans değil. Biz istikrarlı bir şekilde ve mutlaka gelirlerin, kazançların vergilendirilmesi anlayışıyla hareket edilmesini arzu ediyoruz. Bunun için birlikte çalışmak, kolektif bir anlayışla çalışmak ve birbirimizi anlayarak çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Biz hem devletimizin vergi toplama politikasını hem de vatandaşlarımızın vergi ödeme anlayışını optimum noktada gerçekleştirebilirsek ülkemizin kalkınması, yatırımların artması için çok büyük fonksiyonları yerine getirmesini sağlamış oluruz. Vergi Haftası’nın ülkemize ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Mükelleflerimize bol kazançlar diliyorum ki bol kazansınlar, bol da vergi ödesinler. Tüm yatırımlar için vergi çok önemlidir.”

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...