“Köylüler, üretken, çalışkan ve kahramandır”

26 Şubat 2018 18:26

Isparta Belediyesinin düzenlemiş olduğu köy buluşmalarının bu haftaki durağı Aksu İlçesi oldu. Aksu Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen programda İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş ve İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan yer aldı. Aksu İlçesinde düzenlenen programa eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya’yı makamında ziyaret etti. Başkanlar ardından 1985 yılında Şırnak’ta şehit edilen Ebe Hemşire Emine Karaman ile yine 1993 yılında Nusaybin’de şehit düşen Yaşar Kocabaş’ın ana ocaklarını ziyaret etti. Anneler Hamma Karaman ve Yeter Kocabaş ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın burada şehit analarına Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Buradan programın yapılacağı düğün salonuna geçen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın ile Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ve eşi Nejla Kaya vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Salonun tamamen dolu olduğu programda İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan, semazen eşliğinde seslendirdiği ilahilerle vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

İlçelerinde vatandaşların Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Abdullah Beyhan ile buluşturulmasından dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, “Bu hizmetlerinden dolayı sevgili başkanımıza aynı zamanda hemşehrimiz Yusuf Ziya Günaydın beye teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Türk Milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yedi düvele karşı mücadele verdiğini ve bu mücadele esnasında şehitler verildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bazı ülkelerin maşaları olan terör örgütlerine tırlar dolusu silah yardımında bulunduklarını ve böylece Türkiye’ye ve Türk milletine karşı saldırılar düzenlendiğini aktardı. Hiçbir gücün Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını dile getiren Başkan Günaydın, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa, ailelerine de sabırlar dilediğini belirtti.

Şehir merkezinde düzenledikleri programları köylere ve ilçelere de taşıdıklarını anlatan Günaydın, bugüne kadar çok sayıda köyü ziyaret ettiğinden bahsetti. Köyleri sevdiğini dile getiren Başkan Günaydın, “Bir gün gelecek köylerimizdeki umutsuzluk bitecek. Köylüler, üretken, çalışkan ve kahramandır” dedi. Aksu’nun karşı dağlarının eteklerinin eskiden günün teknolojisine göre sabanla sürüldüğünü ve köylülerin buradan bereket elde ettiğini aktaran Günaydın, “Günümüzde çalışma iştahımızı kaybettik, ovaya indik, ancak ovalarımızda yabani otlar bitmeye başladı. Çalışarak üreteceğimiz binlerce ton bereketi tükettik. Dışarıdan buğday, et ithal edeceğimize çiftçimize mazotu bedava verin, destekleyin, köylerimiz yaşasın. Köylerimiz mutlu olsun. Köylerimizde mutluluk bitti. Köylerimizi, köylülerimizi seviyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, dua ve insanlık üzerine salonda bulunan katılımcılara konferans verdi. Hadislerle insanlık ve dua üzerine örnekler veren Prof. Dr. Karataş, insanların dualarında dünya ve ahiret için isteklerde bulunduğunu kaydetti. Allah’ın dünyada bazı şeyleri zıt yarattığını siyahın yanında beyazı, gecenin yanında gündüzü yarattığını aktardı.

Konuşmasında kadere de değinen Prof. Dr. Karataş, insanların yaptıklarından sorumlu olduklarını belirtti. Dünyada insanın yaptığı her şeyin kayıt altına alındığını aktaran Karataş, “Mahşer günü herkesin kitabı boynuna asılacak. Bakılacak ki, bu kitapta en küçük ve en büyük ne varsa yazılmış. Açılacak kitabımızda güzel şeyler yazsın. Onun için bu dünyamızı en iyi şekilde yaşayalım” derken, ‘Sadece camide değil, çarşıda da Allah var. Kayda alınıyoruz’ uyarısında bulundu.  İnsanları iyilik yapmaya davet eden Karataş, her iyiliğin 10 kat sevabının bulunduğunu ve bunun bazen yedi yüz katta olabileceğini dile getirdi. Karataş, “Allah iyilik yapmayı nasip etsin” dedi. İnsanlarla güzel geçinilmesinin ve iyi huylu olunmasının istendiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, iman, ibadet ve ahlak üzerinde dururken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) kendisi için değil başkası için yaşadığını, dünya ve ahiret dengesini güzel kurduğunu ve olduğu gibi göründüğünü, göründüğü gibi olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Mustafa Karataş, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal edenler için dua okudu, eller semaya açıldı.

 

 

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...