Yalvaç’ta doğalgaz ve altyapıya büyük yatırım

25 Şubat 2018 17:29

Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü, doğalgaz ve altyapı yatırımı müjdesini verdi.

                Yalvaç’ta doğal ve altyapıya büyük yatırım. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü,  doğalgaz ve altyapı yatırımı müjdesini verdi.

İşte o açıklamalar:

“Devamlı bize sorulan bir konu doğalgaz. Kavram karışıklıkları yaşanıyor. Belediye olarak doğalgaz konusunda yol kazma ve işgal bedelleri almayacağımızı ilgili şirkete bildirdik kendilerine bildirdik. 2018 takviminde şirketin bize bildirdiği 180 km. ishale hattı planlaması var. 1 ya da 2 yıl içinde bitirileceği belirtildi. İnşallah ikinci yıla kalmadan doğalgaz yatırımı bitirilecektir.

Yalvaç’ta su borularının aspestli olması, kanalizasyon borularının ömrünü tamamladığını ve yağmur sularının kanalizasyon ile birleşerek arıtmayı felçe uğrattığını Mart-2014’den  bu yana söyleyerek geldik. Titiz ve yoğun çalışmalar sonucunda, bürokrasiyi de aşarak su, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını projelendirdik. 315’er km. su ve kanalizasyon hattı, 200 km.’de yağmur suyu hattı projelerini tamamladık. 2018 yılı seçim yılı içerisinde olağanüstü durum yaşamadığımız taktirde İller Bankası’ndan faydalanarak bu projeye başlamayı hedefliyoruz.”

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...