MHP İl Başkanı İsa Yalçın´ın, “ITKM´yi Milli Mutabakat Çerçevesinde Çözelim” çağrısına AK Parti İl Başkanı Zabun: “Günaydın, ben bunu 7 yıldır söylüyorum”

21 Şubat 2018 18:35

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Emekliler Derneği ziyaretinde ITKM konusunda da açıklamalarda bulundu. MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın, “ITKM'yi Milli Mutabakat Çerçevesinde Çözelim” çağrısına Zabun, “Günaydın” dedi.
Çözüm istiyorlarsa çözümü konuşmaya da hazırız diyen Zabun, şu açıklamalarda bulundu:
“ITKM konusuyla ilgili olarak Günaydın diyorum. Milli mutabakat çerçevesinde çözelim falan filan. 7 yıldır ben bunu söylüyorum. Belediye Başkanının bizzat şahsına defalarca söyledim. Bakın biz bunu siyaset malzemesi yapma derdinde değiliz. Hukukçuyuz, hukuken destek istiyorsa hiçbir ücret talep etmeden bu desteği rahatça vermeye hazırız. Siyasi destek istiyorsa siyaseten de destek vermeye hazırız diye defalarca söyledim.
Ama bugüne kadar son sıkıştıktan sonra kendisi de bir şey demiyor da, yan taraftan birileri şöyle bir şey yapalım diyor. Arkadaşlar, geçen zamana yazık olmuştur. Yani 3'ün 5'in peşinde koşarken, bu bina 9 yıl geride kalmıştır. 9 yılda ticari hayata kazandırılmış olsaydı, o bina kendi amorti ederdi. Buradaki kayıp çok büyüktür. Ne olursa olsun bu yanlışı görmeleri gerekirdi.
Hala hukuki yanlışlıkların olduğu yerde, ipe un sermeleri bizim kabul edemeyeceğimiz bir şey. Yani biz bunları konuşunca arkadaşlar rahatsız oluyor ama milli mutabakatı sonuna kadar özümsemiş ve bunu kavramış bir anlayışa sahibiz. Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli'nin birlikte yürütmüş olduğu süreç ülkemiz açısından çok önemlidir. Biz birçok konuda Ispartamız yara almasın diye sesimizi kısıyoruz. Sokak ağzıyla konuşmuyoruz. Bu şu anlama gelmez; Bu sorunları konuşmayacağız. Günaydın benim partimin Belediye Başkanı olsa da bunları konuşurum. Memleketin sıkıntılarını konuşmayacağız mı? Böyle bir şey var mı? Biz özellikle onun bir şeyleri kaşıması üzerine cevap maiyetinde veriyoruz. Kendi konuştuklarını duymayıp, olayı farklı yerlere taşıma gayreti çok şık değil. Biz milli menfaat noktasındaki yaklaşımları bu şehir adına taşıma gayreti içerisindeyiz. Çözüm istiyorlarsa çözümü konuşmaya da hazırız. Çözümün ne olduğu bellidir. Peşkeş mi çekilsin? Mantığıyla yanaşmak çok doğru şeyler değildir.
Yani bir kısım tapular verildi. O zaman aklınız neredeydi? Ama biz bunların peşinde değiliz. Oradaki niyetimiz bağcıyı dövmek falan değil. Bu şehrin üzüm yemesi. Nitekim burası bir kangrendir. Bu işin çözülmesi gerekir.
Ben bunu 7 senedir söylüyorum. Arşivlere bakılabilir, kayıtlar mutlaka vardır. İlk defa söylemiyorum bunu ben.”
BU YOLLAR 'BEN YAPTIM, OLDU' MANTIĞIYLA YAPILDI
Zabun, “Vatandaş istemedi. Bisiklet yoluyla ilgili vatandaşımızın çok büyük bir isyanı var. Trafik açısından hiçbir katkısı yok. İnşallah başkan sözünün arkasında durur ve bir an önce buraları kaldırır” dedi.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zabun, bisiklet yollarına ilişkin “Vatandaş istedi diye yapılmadı. Kendileri istedi, kendileri yaptı. Vatandaşımızın bu konudaki isyanını görünce vatandaş isterse kaldırırız gibi moda girdiler. Tabi bu önemli bir gelişmedir. Biz burada bir şeylerin peşinde değiliz. Bu zararlı çalışmanın bir an önce kaldırılması gerekir. Bu işi savsaklamanın hiçbir anlamı yok. Eziyet etmenin de mantığı yok. Bir an önce bisiklet yolunun kaldırılması gerekir. Bu anlamda bu noktaya gelmesi belediye başkanımızın bu hususu idrak etmesi de önemli gelişimdir. İnşallah başkan sözünün arkasında durur ve bir an önce buraları kaldırır.
VATANDAŞIN ÇOK BÜYÜK İSYANI VAR
Bisiklet yoluyla ilgili vatandaşımızın çok büyük bir isyanı var. Trafik açısından hiçbir katkısı yok. Akışları bloke eden bir tarafı var. Bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok. Basit bir bakış açısıyla bakıldığı zaman bunun yanlış olduğunu görmek çok kolay. Ama maalesef bu işler ben yaptım, oldu mantığıyla yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...