BAKA, SDÜ’de akademisyenlerle buluştu

24 Ocak 2013 18:18

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) akademisyenleri ile toplantı gerçekleştirdi. BAKA’nın Antalya, Isparta ile Burdur’daki üniversiteler ile işbirliğine büyük önem verdiği ve oluşturulacak sinerjiyle olumlu sonuçlar alınması hedeflendiği vurgulanan toplantıda, BAKA’nın vizyonu, görevleri, faaliyetleri ile 2012 Mali Destek Programı hakkında da bilgilendirme yapıldı.

BAKA ile SDÜ akademisyenlerinin buluştuğu toplantı, Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İskender Akkurt ve çok sayıda akademisyen katıldı. “Mutlu Yaşam Bölgesi” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve hizmet veren BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’u içeren bölgede istihdamı, sosyal kalkınmayı, yatırımı ve ihracatı artırmayı amaçladığını belirten Tuncay Engin, daha verimli çalışmalar yapabilmek adına diğer kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

BAKA ile SDÜ arasındaki işbirliği alanları ve fırsatların değerlendirileceğini toplantıları Batı Akdeniz’deki diğer üniversitelerle de yapıldığını hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin, “Üniversitelerimiz ile BAKA’nın işbirliği yapabileceği çok sayıda alan var. Ülkemiz ve insanlığa katkı sağlamaya çalışan ve bu konuda tezler geliştiren, makaleler yayınlayan akademisyenlerin çalışmalarının gerçek hayata yansımasının araçlarından bir tanesi de kalkınma ajansları. TÜBİTAK var, Sanayi Bakanlığı var, Ar-Ge destekleri var, bunlardan bir diğer kurum da kalkınma ajansları. Üniversite ile BAKA’nın birlikte çalışması gerekiyor. Biraraya geldiğimizde 1 artı 1 5 ve daha fazla edebilir. Toplantıları üniversitelerimizle yapıyoruz. Güzel bir organizasyon oldu. Yaptığınız güzel çalışmaların gerçek hayatta karşılığını görmek bizimle bağlantı kurun” dedi.

Üniversitelerin temel görevinin evrensel bilime hizmet etmek ve araştırmalar yapmak olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise, kişisel gelişimin yanı sıra finansal desteğin de önemli olduğunu söyledi. Üniversite bünyesinde görev alan 10 akademisyenin projelerinin BAKA’nın desteğiyle yürütüldüğünü kaydeden Prof.Dr. Akkurt, “Ajansımız yeni. Tanıtım filmini izledik, gerçekten 2 yılı dolu dolu organize edip doldurmuş kendilerini tebrik ediyorum. 10 projemiz BAKA ile devam etmekte. BAKA’ya teşekkür ediyor toplantının faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ise, Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak 2012 Mali Destek Programı’ hakkında bilgi verdi. Hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleriyle ilgili bilgi veren Mesuter, Mali Destek Programı’nın “Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi”, “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluştuğunu söyledi. Hibe desteklerinde üst limitin 400 bin TL olduğunu, son başvuruların 13 Mart 2013 olduğunu hatırlatan Sinan Mesuter, projelerin başvurularında ortak ya da iştirakçi olarak üniversiteler ile işbirliğine gidilmesi durumunda projelerin artı 5 puan alacağına dikkat çekti. Mesuter, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar hakkında bilgi verdi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...