Kaçak Avcılıkla Mücadele 7-24 devam ediyor

17 Şubat 2018 09:49

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Gölünde uygulanan av yasağıyla ilgili olarak devriye sayısının artırıldığını bildirdi.
Kaçak Avcılığa geçit yok. Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir gölünde uygulanan av yasağıyla alakalı açıklamalarda bulundu.
“Eğirdir Gölü'nde önceki yıllarda yaşanan canlı popülasyon düşüşünün en önemli sebebini, insan unsuru oluşturuyor. Evsel ve tarımsal atıkların gelişigüzel doğaya bırakılması, kaçak avcılık faaliyetleri, göle salınan yabancı cins canlıların doğal yaşama olumsuz etkisi gibi konular Eğirdir Gölü'nün doğal yapısını etkileyen nedenler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Kaçak avcılıkla etkin mücadele kapsamında yeni bir teknenin alındığını söyleyen Kaymakam Akdaş, ““Göreve geldiğimiz günden bu yana Eğirdir Gölü'nün gelecek nesillere en iyi şekilde bırakılması için çeşitli kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı finansmanıyla ilçemizin sekiz farklı noktasına zirai ilaçlama üniteleri yapılarak, tarımsal atıkların doğaya rastgele bırakılmasından kaynaklı kirlenmenin asgari seviyeye indirilmesi amaçlandı. DSİ pompalarından balık kaçışlarının tespiti için aralarında akademisyen ve mühendislerin bulunduğu komisyon kurularak araştırma çalışması gerçekleştirdik. Kaçak avcılıkla etkin mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl yeni bir tekne alınarak gölde gerçekleştirilen devriye sayısı arttırıldı.”
Akdaş, yapılan çalışmalarla ilgili şunları dile getirdi:
“ Bot Tim Komutanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimizce 29 Kasım 2017 tarihinden bu yana 45 görev gerçekleştirilirken bu görevler neticesinde avlanma yasağı döneminde levrek avcılığı için kullanılan toplam 19 bin 420 metre uzunluğunda ağ, 13 bin 530 adet kerevit sepeti ele geçirildi. Bu görevler çerçevesinde ele geçirilen yaklaşık 8 bin kilogram canlı kerevit göle geri salındı.
Bir canlının, yumurtlama döneminde avlanmasını haklı gösteren hiçbir gerekçe yoktur. Bu emanete gereken hassasiyeti göstermemek; torunlarımızın sofralarındaki lokmaya göz dikmekten farksızdır. Gölümüzdeki doğal popülasyonunun korunması ve arttırılması için alınan önlemler kapsamında 1 Kasım ile 1 Temmuz tarihleri arası Kerevit, 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında Sazan balığının, yıl boyu Levrek balıklarının avlanmasının yasak olduğunu tüm balıkçılarımız biliyor. bu yasağa uymayanlara para cezası yaptırımının yanı sıra malzeme ve kayıklarına el konulacağını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.”

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...