Çaresiz baba, Belediye de çare arıyor

24 Ocak 2013 18:11

Adnan Yıldız, 48 yaşında ve 2009 yılında hiçbir suçu günahı olmadığını belirterek hem de özel sektörde çalışırken sırf siyaset yüzünden işinden oldu. İki çocuğu var ve biri üniversiteye biri liseye gidiyor. 4 yıldır günübirlik iş yaparak ayakta durmaya, çocuklarını okutmaya çalışıyor. Yaşının ilerlemesinden dolayı nereye iş diye başvurduysa ret yanıtını aldı. Başkan Günaydın yıllar önce kendisine “Belediyeye uğra” dediği için son çare olarak da belediyeye iş istemeye geldi. 

48 yaşındaki Adnan Yıldız çaresiz. Bakmakla yükümlü olduğu ve en önemlisi okutmak zorunda olduğu biri üniversitede biri lisede iki çocuğu var. Ancak Yılmaz’ın çok büyük bir sorunu var. O da iş. Yıllar önce bir yurtta bekçi olarak görev yaptığı sırada dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı yurt yönetiminin talimatı doğrultusunda karşıladığı için işinden oldu. Yılmaz, bunları anlatırken gözleri doldu, aynı zamanda çok gururlu. Yılmadan ailesini geçindirmek için iş arıyor. Ama çareler onun için tükenmiş durumda. Son çare olarak ta yıllar önce gelmesiyle işinden olan ancak bu durumdan haberi olmayan Başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın kapısını çalmak.

Yurtta aynı zamanda düğün, yemek gibi organizasyonların da yapıldığını ifade eden Yıldız, şu açıklamada bulundu: “Ben çalıştığım yerden siyaset yüzünden hem de hiç suçum günahım yokken çıkarıldım. Sebebi şu; bir program dolayısıyla dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yurda geleceği bildirildi. Bana dendi ki; ‘Ziya Başkan gelecek, karşıla’ dendi. En üstteki insan söylüyor bunu. Ben de dedim ki ‘buranın müdürü, yetkilisi yok mu ben karşılıyorum, ben burada bekçiyim’ dedim. ‘Hayır, biz karşılamayacağız. Sen karşıla içeri al’ dedi.  Ben Ziya başkanımı karşıladım. Ben karşılamak zorunda değildim, sonuçta orada bir bekçi idim. Oranın bir müdürü var. Onlar karşılaması lazımdı. Hal böyle olunca ben karşılamak zorunda kaldım. Toplantı vardı. Oraya Başkanın da gelmesi gerekiyordu. Hem davet ediyorlar, hem işçi olarak bana karşılattırıyorlar. Nitekim ben karşıladım ve hemen içeri aldık. Tabi müdürler yine gelmediler. Ben de yemek yenecek yere aldım ve protokole oturttum. Yemeklerini bile ben servis yaptım. Orada insan çok ama başkanın yanına gitmediler Neymiş? Başka partiliymiş. Sen A partili olursun, ben B partili olurum. Bu böyledir. Gerektiği gibi ağırladık, tören oldu, konuşmalar oldu. Tekrar giderken de ben uğurladım.

 2009 yılından bu yana da iş çıkarsa gidiyorum. Ben kalorifer yakıcılığı yapıyorum. İnşaat türü ne iş olursa yaparım.

Eleman ihtiyaç deniliyor, gidiyorum ama yaşımdan dolayı alınmıyorum. Benim çocuğum okuyor. Buraya ben çaresizliğimden geldim. Belediyeye iş başvurusunda bulunmaya geldim. İki çocuğum var. Biri Lise 1’nci sınıf, diğeri de Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyor. Büyüklerim, benim durumumu bildikleri için yardım ediyorlar. Burs için belediyeye de başvurmuştum ama burslar o zaman belediyeden kaldırıldı.

BEN PARA DEĞİL İŞ İSTİYORUM

Emekli olmama 10 yıl var. Ben son çare olarak belediyeye başvurdum. Ben kimseden para istemiyorum iş istiyorum. Çocuklarıma rahat para göndermek istiyorum. Aileme rahat bakmak, başımı yere eğmek istemiyorum. Hiçbir suçum yokken bunlar başıma geldi. Sırf siyaset yüzünden sırf birileri rahatsız oldu diye. Ama Allah büyük, bu dünyanın öbür tarafı da var”

DUA EDİN

Başkan Yardımcısı Orhan Eren de “Ben bu arkadaşın bütün söylediklerini dikkate alacağım ve belediyede olmasa bile dışarıda herhangi bir yerde iş bulmaya çalışacağım” dedi. Eren ayrıca hergün bu şekilde insanlarla karşılaştıklarını ve “Dua edin” deyip gönderdiklerini açıkladı.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...