Vali Günaydın’dan önemli bir adım

9 Şubat 2018 15:51

Uyuşturucu ile mücadele için kurulacak merkezin ihalesi yapıldı.

Isparta’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Vali  Şehmus Günaydın’ın talimatları doğrultusunda kente madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurulacak. Merkez için İl Özel İdaresinde ihale yapıldı.

Isparta’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Vali Şehmus Günaydın’ın talimatları doğrultusunda kentte madde bağımlılığının en aza indirilmesi ve önlenmesi için bir merkez kurulacak.

Eğirdir karayolunda yer alan 52 dönüm üzerine yapılacak olan merkez için İl Özel İdaresi dün ihale yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ihaleye 9 firma katıldı.

İhaleye kazanan firma yer teslimini aldıktan sonra 120 gün içerisinde merkezi tamamlayacak.

Söz konusu merkezde uyuşturucu maddeden kurtarılan gençler hem rehabilite edilecek hem meslek sahibi yapılacak. Merkezde meslek kurslarının yanı sıra sosyal aktivitelerde düzenlenecek.

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmaların, Isparta’da da kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizen Vali Şehmus Günaydın, gençleri bu illete karşı korumak, kurtarılanları rehabilite ederek hayata kazandırma yönündeki çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...