Eğirdir’de yeni köprü hizmete girdi

23 Ocak 2013 15:02

Menderes Mahallesi hudutlarında olup Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi arkasında sıralı yüksek binaların önünden geçen yolu bölen Taşgedik Deresi üzerine yapılan köprü hizmete açıldı.

Eğirdir Belediyesi DSİ işbirliği ile Eğirdir’deki dere ıslah çalışmaları kapsamında dayanaklı betondan imal edilen dereler üzerine geçiş için köprüleri de yapılıyor. Kalıbı sökülen ve betonu sertleşen Köprü’nün etrafına Belediye İş makineleri ile dolguları yapıldı ve yol bağlantısı sağlandı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in bizzat takibettiği konular arasında yer alan köprünün hizmete girmesi mahalle sakinlerini sevindirdi.

Eski Tabakhane üst tarafında yeni yerleşim alanı olarak büyük bir nüfusa sahip bölge haline gelen çok katlı binalarda oturanların kalabalıklığı dikkat çekiyor. Başkan Özmeral, çocuk parkı ve cami yeri gibi eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ayrıca göl kenarında da dinlenme yerlerinin yapılabileceğini açıklandı.

Başkan Özmeral, yapılan dere ve köprü ile dağınıklıkların giderildiğini, su akışının disipline girdiğini belirterek hayırlı olmasını diledi.

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...