FETÖ Davasına müdahil olmak için Isparta’ya geldi

8 Şubat 2018 16:23

AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Ravza Kavakçı Kan, ilimize gelerek 15 Temmuz darbe kalkışması gecesi Isparta’dan 700 harbiye öğrencisini Ankara’ya götürme suçlamasıyla açılan FETÖ PDY duruşmasını izledi. Kan,” Türkiye’de asla böyle bir darbe girişimi bir daha olmayacak. Buna biz de milletimiz de izin vermeyecek” dedi.

AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Ravza Kavakçı Kan,  FETÖ davasına müdahil olmak için dün Isparta’ya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Ravza Kavakçı Kan'ı SDÜ önünde AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ile birlikte partililer karşıladılar. Genel Başkan Yardımcısı, SDÜ önündeki karşılamanın ardından hemen Isparta Adliyesine gitti.  15 Temmuz darbe kalkışması gecesi Isparta’dan 700 harbiye öğrencisini Ankara’ya götürme suçlamasıyla açılan FETÖ PDY duruşmasını izledi. İlk Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç’i ziyaret etti. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın da müdahil Başkan Yardımcısı Kan, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen aralarında Eski Garnizon Komutanı tutuklu sanık Mustafa Kurutmaz’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 21 sanığın yargılandığı FETÖ PDY duruşmasını izledi.

“SON BEYANLAR ALINIYOR”

Kan, yaptığı açıklamada  Kan, “Savcı mütalaasını vermiş. Son beyanlar alınıyor. Öncelikle 15 Temmuz darbe girişimi 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hayat haklarına yapılmış bir saldırıydı ve ayrıca bu topraklara ümit bağlamış mazlumların da geleceklerine, yaşama haklarına yönelik bir darbe girişimiydi. Adalet tecelli bulacak. Hain darbe girişimi başta olmak üzere bu örgütün yaptığı her fiilin işlediği her suçun karşılığını gördüğünü biz halk olarak teşkilat olarak milletvekilleri olarak görmek istiyoruz. Bunun için sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu manada Isparta’da yapılan çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Türkiye’de asla böyle bir darbe girişimi bir daha olmayacak. Buna biz de milletimiz de izin vermeyecek. Bu vesileyle hem 15 Temmuz şehitlerimiz rahmetle yad ediyorum. 2 bin 194 gazimize şükranlarımı sunuyorum. Afrin Operasyonunda bir şehidimizi Isparta’dan uğurladık. Başsağlığı diliyorum” dedi.

Kan, daha sonra Afrin’e yönelik operasyonda şehit düşen Ispartalı Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın ailesini ziyaret etti.

 

 

 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...