GENÇ ÇİFTİ EVLENDİRDİLER

7 Şubat 2018 18:21

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Isparta’nın Güçlü Kadınlar Platformu örnek bir davranışa imza attılar. Isparta’da yaşayan Bayır-Bucak Türkmeni 17 yaşındaki Ensar ile Suriyeli İyat için düğün yaptılar.

Öncülüğünü Fatma Karaaslan, Serap Bartın Özdemir ve Tuğba Bayram’ın yaptığı Isparta’nın Güçlü Kadınları Platformu, kısa zamanda binlerce gönüllüye ulaştı. Sosyal medya üzerinden 7667 kişiye ulaşan Isparta’nın Güçlü Kadınları Platformu, geçtiğimiz cumartesi akşamı örnek bir davranışa imza attılar. Suriyeli bir genç ile evlenme kararı veren Bayır-Bucak Türkmeni 17 yaşındaki genç kızın ‘gelinlik giymek istiyorum’ talebi kısa zamanda yerine getirildi. Genç kız ile Suriyeli genç için imece usulü ile muhteşem bir düğün yapıldı.

17 yaşındaki Ensar, Bayır-Bucak Türkmeni. Annesi ile birlikte 2 yıldır Çünür Mahallesi’nde yaşıyor. Ensar ile Antalya’da seralarda çalışan Suriyeli İyat evlenmeye karar verdi. Annesinden başka hiç kimsesi olmayan Ensar’ın ‘gelinlik giymek istiyorum’ diye ağlaması bir komşuları tarafından farkedildi. Isparta’nın Güçlü Kadınları Platformu’na üye olan bu komşunun genç kızın gözyaşlarına dayanamayarak durumu arkadaşlarına bildirmesi kadınları harekete geçirdi. Sosyal medya ve telefon trafiği ile başlatılan kampanya kısa zamanda sonuca ulaştı. Kına gecesi ve düğün için aranan mekan, piyanist, gelinlik ve diğer ihtiyaçlar gönüllüler tarafından kısa sürede tamamlandı. Ensar ile İyat cumartesi günü Çünür Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde muhteşem bir düğün töreni yapıldı. Güçlü Kadınlar grubu üyeleri, gelin-damat ve sınırlı sayıdaki akraba doyasıya eğlendi.

17 yaşındaki Ensar ile Iyat’ın düğünü için gerekli ihtiyaçlar Fatma Karaaslan,Serap Bartın Özdemir, Tuğba Bayram ile Deniz Bursa, Şermin Bayram, Zübeyde Sayın, Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, Fadime Büyük, Zeynep Yavuz ve Fatma Yağız tarafından karşılandı.

 

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...