CHP İl Başkanı Kürkçü, Kendisini istifaya davet eden Çakmakçı’ya övgüler yağdırdı

6 Şubat 2018 16:13

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, kendisine istifaya davet eden eski belediye başkan adayları Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı ile ilgili sözlerinin  çarpıldığını iddia etti. Kürkçü, “Orada konuşulan konular nezaket konuşmalarıydı. Orada tek söylenen bir kelimeyi alarak bizim aramızı bozmaya fitne sokulmaya çalışılıyor. Değilse o bant kaydının tamamını izlenilmesini istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün ilginç gelişmeler yaşandı. CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü'nün belediye ziyaretinde yerel seçimlerde Belediye Başkanı Yusuf Ziya  Günaydın'ı destekledikleri yönündeki sözlerinin ardından o dönemde CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda yer alan CHP İl Başkanı Kürkçü, kendisini eleştiren ve istifaya davet eden Çakmakçı’ya övgüler yağdırdı.

“BİZİM ARAMIZA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kocatepe’de dün Çakmakçı’nın basın toplantısına katılan CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı ile ilgili olarak şunları söyledi:

                “Lütfü hocam  vizyonu olan bir insan o zamanki anlatımlarıyla bizleri büyülemiştir. Gerçekten Isparta’yı çok değiştireceğine bizleri inandırmıştır. Bu sebeple ben  o zamanlar ilçe yönetiminde eğitim sekreteriydim. Eşim de İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayıydı. İnanın günlerce ikimiz sokak sokak eve ev çalıştık Lütfü hoca için. Çünkü inanıyorduk kendisine ama seçmenlerimizden  desteği alamadık. Isparta kaybetti. 4 senedir Isparta şu anda 1 kat daha değişecekti. Çünkü çok yönlü projeleri vardı hocamın dosyalarını takip etmekte zorlanıyorduk biz. Isparta kaybetti ama isterse yine arkasındayız hocamın. Belediye başkanı milletvekili ne isterse onu layıktır kendisi. Bir büyüğümüz olarak girdiği ortamda bakış açısını değiştirir. İnsanları farlı yönlere düşünmeye iter. Standartların üzerinde görüşleri ve düşünceleri olan bir büyüğümüzdür.     

Onun için bunun belediyedeki toplantı da ki o bir nezaket  ziyaretiydi. Hatta  arkadaşlarımı da çağırdım oraya ama belediye prensibi olarak basın mensubu almıyorlarmış. Orada konuşulan konular nezaket konuşmalarıydı. Orada tek söylenen bir kelimeyi alarak bizim aramızı bozmaya fitne sokulmaya çalışılıyor. Değilse o bant kaydının tamamını izlenilmesini istiyorum. Ben belediye başkanını nezaketen övgüler yaptığım gibi eleştirilerde yaptım. Çünkü Isparta’nın temel sorunları hakkında da bilgi verdim. Çevre kirliliği, trafik, yağmur suyu gibi konularda da otoparkın şehir merkezlerine yapılmasının yanlış olduğu gibi eleştirilerimi de ilettim ama bandın tamamı yayınlanmamış. Bir kelime alınmış  basına verilmiş onun için Isparta belediyesindeki toplantılarda basın mensuplarının olmasını istiyorum ben. Hem televizyon olarak hem  gazetecilerin olmasını istiyorum. Bunları deşifre etmek içinde şahidimiz olacaklardır. Bizim genel seçimlerde aldığımız oyu belediye seçimlerinde alamadık. Bunun sebebi olarak niye oy verdiniz dediğimizde değişik cevaplar inandırıcı olmayan cevaplar verildi bize. Onları anlatmaya çalışıyorduk. Devamında başka şeylerde vardı. CHP’li seçmenin verdiği yanıtlar inandırıcı değildi. Demek ki o da bizim kendi hatamız.  Lütfü hocamı iyi anlatamamışız. Kesin bundan dolayı verdik diye bir şey söylemedi seçmenlerimiz. Yuvarlak cevaplar veriyorlar. O anlamdaydı yani bizim seçmenlerimiz oy verdi. Yönetim olarak kesinlikle öyle bir şey yok. Seçmen bazında yani yönetim olarak öyle bir şey yok.”

“KENDİ PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

                İl Başkanı Kürkçü, ayrıca 36. Kurultayı değerlendirdi. Kürkçü, “36. kurultayımızı başarıyla yaptık.  Demokratik bir seçim oldu. 2 adaylı bir seçim oldu. Başkan adaylarımız ikisi yan yana oturdular. Kongrede kurultay süresince ama delegelerin tercihi bu yönde sayın Kılıçdaroğlu’nun yönünden oldu. Basında çıkan delegelere baskı var gibi söylemlerin hepsi yanlış. Ben il başkanı olarak il başkanları toplantısına da katıldım. Bizi serbest bıraktılar herkes istediği gibi oy kullansın dediler ve 37 kongremize kurultayımıza hazırlanıyoruz. Orada aldığımız kararlarla öncelikle yerel seçimlerde her birimde adaylarımızı çıkaracağız. Kendi partimiz için çalışacağız. Yerel seçimlerde başta büyük şehirler olmak üzere tüm belediyelerde bir başarı kazandıktan sonra esas genel seçimlerle cumhurbaşkanı seçimlerine odaklanıyoruz. Çünkü değişen yeni anayasaya göre hükümet sistemi kalmamaktadır. İktidar yoktur, sadece cumhurbaşkanı vardır. Dolayısıyla iyi bir cumhurbaşkanı adayıyla cumhur başkanını seçip  sayın cumhurbaşkanını kendi oyununa getireceğiz. Kendi oyununa düşmüş pehlivan gibi tuş edeceğiz. Parlamenter sisteme geri döneceğiz” dedi.

“BİNA HİÇ KULLANILMADAN YIKILMAK ÜZERE”

                Bir basın mensubunun ITKM ile ilgili sorusu ü zerine Kürkçü,  “Orada sadece kamunun değil özel sektörün de kayıpları var. Oradan iş yeri alan arkadaşlarımız var. Oraya  yatırım yapan arkadaşlarımız var. Yıllar süren bir olay. Isparta’nın en değerli arsası. ITKM için hükümet mi olacak belediye mi olacak bir çare bulunması lazım. Eğer belediye davasını geri çekecekse çeksin ama bu mağduriyet önlensin. Kenarındaki otopark kullanılıyordu. O da kullanılamaz hale geldi. Bina hiç kullanılmadan yıkılmak üzere. Ben geçende gittim gezdim oraları. Dökülüyor her taraf çözüm ne ise iki tarafta bulmalı. En kıymetli binamız” diye cevap verdi.

   

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...