“Madem Isparta esnafını bu kadar düşünüyor, ITKM’yi bıraksın da bitirelim”

6 Şubat 2018 16:12

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

2019’a giden yolun son derece önemli bir dönemeç olduğunu ifade eden Bilgiç, “Bu süreç içerisinde uzun, meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Çok koşuşturmamız, sahada bütün vatandaşlarımızla birlikte olmamız ve onlara geçmişi hatırlatmamız gerekiyor. Çünkü insan hafızası çabuk unutuyor. Nasıl bir Türkiye vardı. AK Parti nasıl bir Türkiye’yi devraldık. 15-16 yıl içerisinde ülkede gerçekleştirilen reformlar neler oldu. Nereden nereye geldik. Bunları anlatmamız lazım. Isparta’da bu konuda eliniz güçlü. Türkiye’deki verilerle mukayese ettiğinizde zaman zaman bazı şer ittifakları bunun böyle olmadığını ifade etseler de ben gönül rahatlığıyla ifade ediyorum ki Isparta geçtiğimiz süreçte çok büyük hizmetler ve yatırımlar almıştır.  Önümüzdeki süreçte bu yatırımlara yenileri eklenerek daha zengin, daha müreffeh bir Isparta’ya hep beraber kavuşacağız” dedi.

Konuşmasının bu bölümünde ağırlıklı olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklenen Milletvekili Bilgiç, “Isparta’yı makus talihinden döndürmemiz, belediye seçimlerinde maalesef bu adamdan kurtarmamız gerekiyor. Yaptıkları hiçbir şey yok, Çaktıkları çivi yok. Doğru dürüst bir icraatı yok. Öyle olunca söyleyecek sözleri olmayınca ne yapıyor? Bizim töremize inançlarımıza tamamen ters düşecek şekilde bir rahmetlinin üzerinden kirli siyaset yapmaya çalışır. Kendisini kınıyorum. Isparta'ya yakışmıyor. Böyle çukur siyasetten de vazgeçmesi gerektiğini söylüyorum. Hasan Balaman hatasıyla sevabıyla doğrusuyla yanlışıyla bizim belediye başkanımızdı. Rahmetli oldu. Hak'ka yürüyen bir insan hakkında ulu orta konuşmak, onun tüm ailesini rencide edecek şekilde aşağılayıcı ifadelerle törelerimize, geleneğimize aykırı biçimde siyaset devşirmeye çalışmak bir siyasetçinin yapacağı en büyük yanlış ve utançtır. Ama ona yakışır” şeklinde konuştu.

Bilgiç, Belediye Başkanı Günaydın’ın eski Devlet Hastanesi’nin yerini vermiyorlar şeklindeki çıkışına yanıt vererek, şunları söyledi: “Devlet Hastanesi’nin yerini vermiyorlar, mağdur ettiler diyor. Kimse mağdur edilmeyecek. Orası için çalışmalarımız sürüyor.  Sağlık İl Müdürlüğümüzle beraber orada bir üniteyi hizmete aldık. Ayrıca orada 250 öğrencili bir anaokulu için Milli Eğitim Bakanlığına tahsis yazımızı yazdık. Diğer alanlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Madem Isparta esnafını bu kadar düşünüyor, beyaz bir sayfa açıyorum, hadi geçmişteki yanlışlarını bir tarafa bırakıyorum, o zaman ITKM'yi bıraksın da bitirelim. Engel olmasın. Buranın kayyumla birlikte kredisi için 20 milyon dolar onayını çıkardık.  Tüm projeler yapıldı hızlı biçimde yapılması için. Ama gidip sözleşmenin feshi davasını açtılar. Bu nedenle çivi çakamaz hale geldik. Ama utanmadan milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye devam ediyor. Siz buna cevap veremeyecek misiniz?  Sokaklara inip tüm vatandaşlara konu komşuya, esnafa bunları anlatmayacak mısınız? Bunları anlatmak için illa 2019'u mu bekleyeceğiz? Tüm yanlışları anlatacağız. Her şey ortada bizim yaptığımız hizmetler de ortada, onların yapmadıkları da ortada.

Neden ITKM'ye engel oluyor? Çünkü otogarın orada başladığı inşaattan dolayı bir AVM yapıyor. ITKM açıldığında oradaki dükkanların kiralanmasına engel olur düşüncesiyle ki bunu da BAKA toplantısında Antalya Valisi'ne kendi ağzıyla söylemiştir. ITKM'nin yapılmasını engelliyor. Sessiz mi kalacaksınız? Yapılan yanlışların hesabını sormayacak mısınız?  Daha fazla konuşmamıza gerek yok. Daha fazla konuşmaya değecek bir adam da değil. Bu da kendisine verdiğim son cevabımdır. Bir daha da adını ağzıma almayı düşünmüyorum. Biz elimizi uzattık. Dedik ki Isparta kazansın. Merkezi idare tarafından bizim getirdiğimiz hizmetlere engel olmasın. Hastane binasını, yurdun yapımını geciktirdiği gibi. Bizim Özel İdare asfalt plenti yokken gel bize asfalt ver dediğimizde Burdur'un verdiği fiyatın yüzde 80 fazlasını vererek bizim 212 km yolu yapmamıza engel olmaya çalıştı. Ama bilinmeli ki onların oyunları bizim hizmet yapmamıza engel olmaz.

İşte Şehir Hastanesi ortada. Şu an en iyi çalışan düzenli hastane haline geldi. Açık kalp ameliyatları da iki buçuk ay içinde yapılmaya başlanacak. İşte 5 bin kişilik yurt. Son derece önemliydi. Bize emanet edilen evlatlarımız var. Bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için yurtlara ihtiyacımız vardı. Kimse rahatsızlık duymasın engel de olamayacaklar. 3 bin kişilik daha yurdun ihalesine çıkıyoruz. Temeli atılıp inşaatına başlanacak. KYK bunu kendisi yapacak. Belediye ile ilgili mastır imar planını yapamıyoruz. Arazi rantına o yüksek fiyatlarla vatandaşın mağdur edilmesine engel olamıyoruz şu an. Ama bir nebze bu yurtları yaparak öğrencilere yönelik kiraların olması gerektiği yere doğru çekilmesini temenni edebileceğiz. Evi olmayan  kirada oturan vatandaşlarımız bundan muzdarip, Şehirde kiralar son üç 4 yıl içinde neredeyse  yüzde 100 arttı. Ama belediye asıl işleriyle uğraşmıyor. Bu ranta engel olacağına rantın ortağı oluyor.  Ondan sonra da merkezi idarenin hizmetlerine engel olmak için elinden ne gelirse yapıyor. İnternet sitelerini belediye gücüyle susturabilirsin peki bu milleti susturabilecek misin?

Buradan çıktığımızda hepimiz evleri kapı kapı çalarak anlatmayacak mıyız?  Masa başında olmuyor bu işler. Ufak tefek yanlışlıklar olabilir.  Ama biz aileyiz. Bu mantıkta gitmek zorundayız. Aile olduğumuzu unuttuğumuz andan itibaren yaptığımız her şey beyhude. Biz çok büyük bir aileyi. Her şeyden önce bizim kol kola olmamız gerekiyor.

7 düvelle mücadele ediyoruz. İçeride hainlerle, uşaklarla, terör örgütleriyle diplomasi masalarında onların maşalarını elinde tutan emperyal güçlerle mücadele ediyoruz. Bu milletin düşmanlarıyla mücadele ediyoruz. Öbür tarafta sınır içinde ve sınır dışında terör odaklarıyla giremezsiniz demelerine rağmen yerli ve milli silahlarımızla terör örgütlerinin inlerine giriyoruz. Herkes bilsin ki bu Afrin'le kalmayacak. Bu Münbiç'le devam edecek. Eğer biz bu ülkenin 100 yılını 500 yılını kurtarmak, evlatlarımıza onurlu bir gelecek vermek istiyorsak, bu ülkenin birlik bütünlük bekasını sağlamak istiyorsak bunları yapmaya mecburuz. Ama geçen günlerde CHP İl Başkanı Belediye Başkanı'nı ziyaret etmiş. 'oyumuzu biz size verdik' demiş. Biz bunu biliyoruz zaten. Sandıklara baktığınızda onu görüyorsunuz zaten. İşte o adamın mensup olduğu partinin genel başkanı ve yardımcıları milletvekilleri bizim tepelerine bindiğimiz terör örgütüne terör örgütü dahi diyemiyor.

Hainlik budur işte. Sadece sınır ötesinde teröristlerin tepesine binmek değil, birde içeride bu zihniyetle, bu terör sevicilerle mücadele ediyoruz. İşte bizim bunları her tarafta anlatmamız lazım. BU operasyonun haklılığını gerekliliğini zorunluluğunu ortadan kaldırmak adına her türlü kirli propagandayı yapıyorlar, İşte PYD'ye 'İstihbaratımız yok, terör örgütü diyemeyiz' gibi cümlelerle operasyonun meşruluğunu ortada kaldırmaya yönelik hamlelerdir ve bunu yapanlar da  terör örgütleriyle kol kola duruyor. Biz onların Ankara'daki patlamadan sonra terörü lanetliyoruz diyerek terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girip Anakara sokaklarında nasıl yürüdüklerin gördük. İşte bu mücadele sonuna kadar devam edecek.7 düvelle yaptığımız bu varlık kurtuluş mücadelesinde bizlere düşen teşkilatlara düşen omuz omuza bir olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında adam gibi durmaktır.

2019 seçimlerini önemini herkes biliyor. Artık bugünden itibaren yarın sandığa gidecekmiş gibi çalışmalarımızı Isparta'nın her yanında sürdürmemiz gerekiyor. Bizim bunu yapacağımızdan endişem yok. Nasıl bir Türkiye'den nereye geldiğimizi nereden nereye geldiğimizi yapılan reformları tek tek anlatmamız gerekiyor.”

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...