BASKETBOL’DA KUPA İZMİT BELEDİYESPOR’UN

6 Şubat 2018 15:55

Isparta'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kadınlar  Federasyon Kupası finalinde İzmit Belediyesi, Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u 69-62’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

                Güller diyarı Isparta’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kadınlar Federasyon Kupası sona erdi. İzmit Belediyesi, Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u 69-62’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Bayraklı Belediye, Edremit Bld Gürespor, FERKO Ilgaz Hotel KBSK, İzmit Belediye, Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Mersin Basketbol, Mersin BŞB Gelişim ve Urla Belediye takımlarının mücadele ettiği TKBL Federasyon Kupası Final Grubu’nda mutlu sona ulaşan takım İzmit Belediyespor oldu.

Işıkkent Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Gençilk Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek,  TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak ,  TBF yetkilileri ve 2 bin dolayında sporsever de takip etti.

Maç boyunca içerden Sasha Goodlett ile etkili olan Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşısında İzmit Belediyespor Coach’u Mert Köprücü içeriye kapanarak Bodrum ekibinin dış şutlarını riske etti. Bu taktik özellikle maçın son 15 dakikasında sonuç verdi. İlk yarıda Gizem Uca ile 4, Harika Eldaş ile 2 üçlük bulan Kırçiçekleri ikinci yarıda dış atışlardan çember dövdü. Maçın bitimine 4.12 kala 57-58 öne geçen Kırçiçeği karşısında İzmit Belediyespor Kaptan Ebru Torun’un üçlüğüyle 60-58 öne geçti. Ardından gelen Deniz Doğan’ın 5 sayısı ile de skor 65-58 oldu ve İzmit Belediyespor psikolojik üstünlüğü ele geçirdi.

Son periyotta topu Sasha Goodlett’e indirmeyi unutan ve gereksiz dış şut tercihleri yapan Kırçiçeği Bodrum Basketbol forvetleri adeta rakibin ekmeğine yağ sürdü. İzmit Belediyespor maç boyu bench’ten sadece 4 sayı katkı alabilmesine ve sezonun önderi Covington’un skorer bir gününde olmamasına karşın, birbirine kenetlenen az ama öz basketbolcularıyla bileğinin hakkıyla kupaya uzandı.

Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un maç boyu sadece 4 kez serbest atış kullanması (0/4), İzmit Belediyespor’un 8/17, Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un ise 6/29 ile üçlük atış kullanması maçın önemli notları arasında. Maçın MVP’si ise özellikle son periyottaki etkili oyunuyla Melek Yusufoğlu oldu.

Maç sonunda büyük sevinç yapan İzmit Belediyesporlu periler, şampiyonluğu doyasıya kutladılar.

 

MAÇIN KARNESİ:

SALON: Işıkkkent

HAKEMLER: Münevver Emre 7, Serdar Saraç 7,  Hakan Gerey 7

İZMİT BELEDİYESPOR: Deniz 8, Arhonda 9, Ceren 8, Berrin 8, Melek 8 (Meriç 8)

KIRÇİÇEĞİ BODRUM BASKETBOL: Harika 7, Serenay 7, Sasha 8, Gizem 8,  Saynur

1.Periyot: 23-19 Devre: 38-36, 3, Periyot: 42- 45 Maç Sonucu: 69-62

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...