İNTERNETTEN EKMEK SATIŞI İLE HİZMET VERİYORLAR

5 Şubat 2018 15:57

İşte e-ticaret devrimi. İnternet üzerinden ekmek satışıyla  işe başladılar, ilgi görünce tüm marketi içerisine taşıdılar. Kurdukları sistemle bir paket çay için bile şehrin en uzak noktasına kadar fiyat farkı almadan hizmet veriyorlar.

Güller diyarı Isparta’nın girişim gücü her alanda ortaya çıkıyor. Son zamanlarda ticaretin yükselen yıldızı e-ticaret konusunda dünyada örneği olmayan bir sistem Isparta’da yazıldı ve kuruldu, başarıyla uygulanıyor.

MARKETİNİZ EVİNİZDE

15 yıldır perakende sektöründe faaliyet gösteren Murat Dingil, girişimci arkadaşı Alp Özalp ile birlikte e-ticaret devrimine imza attı. Hiç kimsenin aklına gelmeyen bir sistemi kurup, başarıyla işletmeye açtılar. Ekmek satışı için www.ekmekcim.net adlı internet mağazası açan 2 girişimci, ilgi görünce işleri büyüttü. 6 ay süren hazırlıktan sonra tüm market www.ekmekcim.net adresli online mağazanın içerisine girdi, Isparta’nın her köşesinden insanlara alışveriş yapma imkanı sunuldu. Günde 2 kez belli saatlerdeki servis hizmeti ile müşterilere fiyat farksız hizmet veriliyor. Hem de fiyat farkı istenmeden. Sanal marketin müşteri sayısı şimdiden 700’ü buldu. Slogonları da iddialı: Marketiniz evinizde.

WWW.EKMEKCİM.NET

15 yıl önce Özköşem Market adı altında  gıda sektörüne adım atan Murat Dingil, şimdi Hızırbey’de içerisinde 20 bin kalem mal bulunan bir alışveriş merkezine sahip. Ancak Murat Dingil’i farklı kılan projenin sırrı www.ekmekcim.net adresli online alışveriş merkezine sahip olması. Girişimci arkadaşı Alp Özalp ile birlikte geçen yıl ekmek ve pohaça çeşitleri satışı için www.ekmekcim.net adresli sanal alışveriş sitesi kuran Dingil, 1 yıl sonra tüm marketi bu mecraya taşıdı. Murat Dingil ve Alp Özalp şimdi dünyada eşi ve benzeri olmayan bir sisteme sahip.

İşadamı Murat Dingil, Köy Garajı’nda küçük bir dükkanda başlayıp, sanal markete uzanan girişimcilik öyküsünü şöyle anlattı:

50 M2’DEN 800 M2’LİK MARKETE

115 yıl önce Köy Garajı’nda 50 m2 dükkanda bu işlere başladık. Kendi işyerimi kurdum. 5 yıl orada faaliyet gösterdik. 6. yılda Hızırbey’de market açtık. 150 m2’lik işyerinde Özköşem Market’i kurduk. 5 yıl sonra şimdiki işyerini satın aldık. Altlı-üstlü 800 m2’lik bir işyeri. 20 bin kalem mal satışı yapıyoruz.

TOPTAN GIDA SEKTÖRÜNE GİRDİLER

Toptan gıda işine 2016 başında başladık. 6-7 markanın Isparta-Burdur bayisiyiz. Binbirevler Mahallesi’nde 400 m2’lik düğün salonumuz var. Orayı bir arkadaşa verdik, Binbirgece olarak hizmet veriyorlar.

GÜNDE 300 EKMEK SATIŞINA ULAŞTILAR

www.ekmekcim.net’i geçen yıl kurduk. İnternet üzerinden ekmek satarak sanal ticarete başladık. Alp Özalp ile birlikte ekmekcim.net’i kurduk. Online alışveriş merkezini birlikte yapıyoruz. Sadece ekmek satışı yapıyorduk. Günlük 200-300 tane ekmek satışı yapıyorduk. Pohaça gruplarını filan satıyorduk. Ekmekcim projesinde insanların vakitlerini boşa harcamamalarını planladık. Ufak-tefek işler için insanlar boşa vakit harcamasın istedik. Buna yönelik bir sistem kurduk.

7-8 AY İŞLETTİKTEN SONRA

SİSTEMİ VE YAZILIMI DEĞİŞTİRDİLER

Ekmekcim Projesi’nde gece 23.00’a kadar sipariş verilebiliyor. Akşam verilen siparişi sabah 07.00’da kapı sepetinde görebiliyor. 5.katında oturan vatandaş ne siparişi verdiyse sepetinden alıp, içeri giriyor. Ödeme için veresiye sistemi kurduk. Hiçbir şekilde bizi görmüyor. 1 tane pohaça siparişi vermiş, sepetinden alıp içeri giriyor. 7-8 ay bu sistemi işlettikten sonra paraları toplayamadık. IBAN adresimizi veriyoruz insanların hepsi internet bankacılığı kullanmıyor. Kapıya gidiyorsun, insanlar evde oluyor-olmuyor. 300-400 kişinin hizmet aldığı bir sistem.

BELİRLİ SAATLERDE2 ALTERNATİFLİ SERVİS HİZMETİ

Ondan sonra sistemi değiştirdik. İçine gıdayı da soktuk. 6 ay hazırlık yaptık. Banka ile anlaşma yaptık. Sistem kapsamında günde 2 servis hizmeti koyduk. Sabah 08.00-10.00 arası ile akşam 17.00-20.00 saatleri arasını servis saati olarak belirledik. İnsanlara servis hizmeti için 2 seçenek sunduk. Bir tane ekmek siparişi ya da bir paket tuz siparişi. İster internet üzerinden kredi kartı ile ödeme, ister kapıda ödeme, isterse parakart sistemi ile ödeme. Bu hizmet için zaman kısıtlaması yaptık. Anlık sipariş hizmetimiz de var. 50 TL üzerinde yapılan her siparişi istenilen yere götürüyoruz. Şu anda 650 kişiye hizmet veriyoruz. Bu hizmet için 2 kurye ekibi oluşturduk.

İleriye yönelik hedeflerimiz var. Bu işin patentini, marka tescilini aldık. Bu konuda sağlıklı bir sistem kurmak çok zor. Biz başardık. Bizim bir rut planımız var. Güzergah planımız var. Kolçelik Kavşağı çevre yolundan başlıyorsunuz Ayazmana Uydukent’e kadar hizmet veriyoruz. Yakında tüm Isparta’ya hizmeti açacağız. İnsanlar üye oluyor, üye olduktan sonra istediği siparişi verebilirler.

TOPLAMDA 14 İSTİHDAM

Her türlü sipariş geliyor. Deterjan, çay, şeker gibi her türlü sipariş geliyor. Servis saatleri içerisinde her türlü siparişi götürüyoruz. Bu sistem Türkiye’de ilk. Tanınmış bir marka 250 TL üzerinde siparişi 2-3 günde götürüyor. Böyle bir sistem dünyada yok. Perakende ile online alışverişi paralel çalıştırıyoruz. Marketimizde 6 kişi çalışıyor. Ekmekcim.net’te 2 kişi çalışıyor. Toptan işimizde de 6 kişi çalışıyor.

Özköşem Market: Hızırbey Mahallesi, Gülistan Polis Karakolu üstü.

www.ekmekcim.net

Bu haber 1178 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...