“Bu yıl hedef 116 köye daha güneş enerjisi paneli kurmak”

31 Ocak 2018 16:05

Isparta Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından köylere Güneş enerji panelleri kurulmaya devam ediyor. Vali Şehmus Günaydın, köylere kurulan paneller hakkında önemli açıklamalara bulundu.

Köylere güneş enerji panelleri kuruluyor. Köy halkı içme suyu ve elektrik faturalarında büyük oranda tasarruf sağlıyor. Bu kapsamda Vali Şehmus Günaydın önemli açıklamalarda bulundu. Köylere kurulan güneş enerji panelleri ile içme suyu ve elektrik faturalarında yüzde 80 oranında tasarruf edildiğine dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, 72 köye güneş enerji panellerinin kurulduğunu söyledi, 2018 yılı hedeni açıkladı. Güneş panellerinden enerji elde ederek köylerimizdeki vatandaşlarımızın içme suyu faturalarına da yüzde 80 oranında katkı yaptık, güneşin olduğu dönemlerde bu panellerin çalışmasıyla köyde yaşayan vatandaşımızın elektrik faturalarını ödemelerinin önüne geçtik. Bizim pompajla yer altı suyuyla veya elektrik enerjisi kullanarak içme suyu temin eden köylerimizde kuracağımız bu paneller inşallah hem ülke ekonomimize hem il ekonomimize hemde köydeki vatandaşlarımızın ekonomisine çok büyük kattılar yapacak.

Çok ciddi rakamlar bunlar bazı köylerimizin yıllık elektrik faturası 70-80 bin TL’yi buluyor, Biz bu köyümüzü faturalardan kurtarıyoruz.

Güneş enerji panellerinin 72 köyde kurulduğuna dikkat çeken Vali Günaydın, 2018 yılı içerisinde bu sayıyı 116 köye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 72 köyümüzü bitirdik, inşallah 2018 yılı içerisinde de bu rakamı 116’ya çıkaracağız. 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...