Mevlid Kandili kutlaması

22 Ocak 2013 19:19

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uzaktaş’ın mesajı şöyle: “Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. Sevgili Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan Mevlit Kandil’ini, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (S.A.V) gerek yaşadığı ferdi, ailevi ve sosyal hayatı ile gerekse söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik sunmuştur. O insanlığa iyiyi güzeli göstermek üzere Allahın kutlu elçisi olarak gönderilmiştir. Onun sünneti sadece Müslümanlar için değil. Bütün insanlığın mutluluk ve kurtuluşuna ışık tutabilecek niteliktedir. Barışı, hoşgörüyü, affı, rahmeti ve merhameti soyut bir söz olmaktan çıkarıp yaşanılan bir hayata dönüştürmüştür. Yani bizzat kendi hayatında yaşamıştır.

Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum”.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...