SIRA DIŞI BİR YAZAR

31 Ocak 2018 15:44

25 yıllık günlük birikimini sosyal medyadaki bir programda kaleme alan yazar Müzeyyen Eser, ’Evliliğim Evcilik’, ‘Sahte Hayatlara Yeniden Doğmak’ eserleriyle sosyal medyada on binlerce kişi tarafından takip ediliyor.

Teknolojinin getirdiği yeniliklerin ardından yazarlarda bu duruma ayak uyduruyor. Yazılı basım maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bazı yazarlarda da android uygulamalı programlardan eserlerini sanal alemde kaleme alıyor.

    Buna örnek olarak Ispartalı Yazar Müzeyyen Eser. 4  Yıldır Wattpad uygulamasıyla eserlerini takipçileriyle paylaşan Eser, kısa özgeçmişin anlatarak sözlerine başladı.

“1976 Isparta doğumluyum. İki yıl önce eşimden ayrıldım.25 yıllık bir günlük birikimim var. Sanalın gücünü kullanarak bunu değerlendirmek istedim. Wattpad’ı buldum. Daha doğrusu Yeğenim buldu. Daha genç insanlara hitap eden platform. Kendime çok güvendiğim için atladım.”

25 yıllık günlük birimini sosyal medyadaki bir programda kaleme alan yazar Müzeyyen Eser, ’Evliliğim Evcilik’, ‘Sahte Hayatlara Yeniden Doğmak’ eserleriyle sosyal medyada on binlerce kişi tarafından takip ediliyor.

    Eser,  sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“2 tane eser oluşturdum şuan da .Telif hakkı alabiliyorsun Wattpad’ın  ilk kitabım ‘Evliliğim Evcilik’.2.’si ‘Sahte hayatlara yeniden doğmak’. Sanal dünyadaki yanlışlıkları eleştirmek için yazdığım bir eser.4 yıldır wattpad’ı kullanıyorum. Kitabın satılma gibi bir durumu yok. Yayınevleri yüksek ücretler talep ediyor. Sadece internet ortamında ve bu internet ortamında yazılan kitapların normal kitaba dönüştürülüp film olanları bile var. Sanalın gücü burada ortaya çıkıyor. Ben aslında sanalı eleştirirken değişik bir ironi sanalda yazmak zorundayım .Yayınevine götürdüğünüz zaman bütçe olarak çok güçlü olmanız lazım ki kesinle çok büyük bütçeler çıkıyor. Çok az bütçe isteyenlerde ciddiye almıyorlar.  Wattpad’ı uygulamadan indiriyorsunuz. Benim oradaki kod adım Bilir Disi. Eserimin bir tanesi bitti.2.’sini de hali hazırda araştırarak yazmaya devam ediyorum. Çünkü araştırmadan yazamam. Sanal ortamda aşağı yukarı 12 bin kişiyle konuştum. Doğrusu da çıkıyor karşınıza yanlışı da çıkıyor ama bir sürü hikaye topladım. Onlar da gerçek hayat hikayeleri. Enteresan bulduklarımı yazdım.

      İlk zorluk bizim toplumuzun okuma anlayışı yok. Ben kendi namıma hiç okumam diyen insanları okuma alışkanlığı kazandırdım. İçinde bunun veteriner, tarih öğretmeni var. Çünkü benim kalemim farklı. Aşk, evlilik bu tip şeyler herkesin başına geldiği için kesinlikle ve kesinlikle dikkat çekiyor yani ama ulaşmak zor tabi okuma alışkanlığı olmaması yüzünden.

      Ben güncel takip ederek yazmıyorum. Mesela sizinle sanalda karşılaştık. Soruyorum size sanalda ne arıyorsunuz. Sanalda mutlu musunuz? Hakikaten burada mutluluk olabileceğine inanabiliyor musunuz? Başınıza gelen enteresan şeyler var mı? Sanalla alakalı çok enteresan şeyler yakaladım.

    TÜYAP’ta imza günü yapmak istiyorum. Hatta film bile olmasını düşünüyorum. Güveniyorum. Çünkü gerçek hayat hikayem.

        Gelen teklifleri değerlendiririm. İnsanların bilmesi gerekiyor .Şunu söylüyoruz toplum olarak; 1 paket sigaraya 15 TL veriyorsun ama bir kitap al dediğin zaman almıyorsun! Bu uygulama ücretsiz. İstediğin yerden okuyabilirsin. Bir de uluslararası bir uygulama.

Wattpad’ı yüklemek isteyen insanlara sıfır ücretle ulaşabilen bir uygulama. Hiç kimse farkında değil hiç kimse bilincinde değil. Zaten ben 3-4 yıl önce bunu keşfettiğim zaman Isparta’dan keşfetmedim. İstanbul’da yeğenlerim var onlar araştırarak buldular. Benim için ne yapabilirler? Ben baya bildiğimiz kalem defter usulü yazıyordum. Bunu buldum çok daha mantıklı, çok daha ulaşılabilirliği yüksek. İnsanların kesinlikle okuması gerekiyor.

      İnsanlar popüler olmak için yazıyorlar ama benim böyle bir kaygım yok. Onları yazarken hiçbir ticari kaygım yok ve hakikaten hayat beni tetikledi onu yazmaya. İçimde yaşadığım her şey doğru ya da yanlış hiç düşünmeden gözümü karartıp her şeyi dürüstçe anlattığım bir kitap. Onun içinde zaten çok güveniyorum. İnsanlar oynuyorlar popüler olmak için bir sürü küfür içine argo doldurdukları eser var o uygulama da ancak kaliteli olanları da var. Seçmek gerekiyor.”

 

 

 

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...