Başkan Günaydın fabrikalarda incelemelerde bulundu

22 Ocak 2013 15:52

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonu fabrikalarda incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yanında babası Ali Günaydın ile birlikte fabrikalarda yaptığı incelemelerde, çalışmaların güzel gittiğini ve üretimde verim ve kalitenin yakalandığını söyledi. BELMAŞ'ta tek vardiyadan 3 vardiyaya geçmenin ana temelleri arasında olan kırma-eleme ve bant sisteminin montajına başlandığını kaydeden Başkan Günaydın, mikronize tesislerinin yapımında da beton aşamasına gelindiğini aktardı. Belediye Başkanı Günaydın'ın babası Ali Günaydın da, oğlunun yaptığı çalışmalarla gurur duyduğunu ifade ederken, 'Kendi işinde bile böyle çalışmadı. 2. dönem belediye başkanı olmasını istememiştim, ama iyi ki olmuş. Çok güzel çalışıyor' dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ın hafta sonundaki incelemelerinin ilk durağı Ortadoğu'nun en büyük fabrikası olan BELMAŞ Bimsblok Fabrikası oldu. Burada fabrikada incelemelerde bulunan, yapımı devam eden kırma-eleme ve bant sistemi ile yeni kurulacak olan mikronize ve yalıtım fabrikası temel çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Günaydın, BELMAŞ'ın 3 vardiyaya geçebilmesi için gerekli olan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini aktardı. Kırma eleme ve bant sisteminde montaj aşamasında olunduğunu ve birkaç haftaya kadar çalışmaların tamamlanarak fabrikanın 3 vardiyada üretime başlayacağını kaydeden Günaydın, tek bir makine ile günde 90 bin adet bims üreten Ortadoğu'nun en büyük fabrikasına sahip olunduğunu dile getirdi.

Ekiplerin kış şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın "Mikronize ve yalıtım fabrikasının temel çalışmalarını yapıyoruz. Bu fabrikamızın beton temelleri atılacak, ardından da montajına geçilecek" şeklinde konuştu. Yakın zamanda yeni fabrika yatırımlarının da geleceğini aktaran Başkan Günaydın, üretilen malzemelerin sağlıklı olduğunu söylerken, "Bu fabrikalarımız Isparta'ya ve Dünyaya hizmet eden bir fabrika olacak. Bu ürünler tüm Isparta'mıza hayırlı olsun" dedi.

İncelemelerini bugün babası ile birlikte yaptığını dile getiren Başkan Günaydın 'Acaba babamdan bir aferin alabilirmiyim' diye düşünüyorum şeklinde espride bulunurken, Baba Günaydın da, aynı şekilde "Senin gbi çalışan bir belediye başkanı görmedim. Benim işimde nasıl böyle çalışmadın. Aferinin daniskasını aldın" şeklinde espriyle cevap verdi.

Buradaki incelemelerinin ardından ISBAŞ Bimsblok Fabrikasına geçen Başkan Günaydın, ISBAŞ'In da üretim sistemi ve verim kalitesinin yükseldiğini, ISBAŞ'tan da, BELMAŞ gibi yüksek verim elde edildiğini dile getirdi. "Yeni fabrikamızdaki verim kalitesinin aynısını ISBAŞ'ta da yakaladık" diyen Günaydın, ISBAŞ'ın güzel çalıştığını ve BELMAŞ ile yarıştığını ifade etti.

ISBAŞ'ta şu anda 40 personelin çalıştığını bunun nakliyeciler ile birlikte sayılmasıyla birlikte bu fabrikadan yaklaşık 100 ailenin geçimin sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Bimsbloklarımız aranan bir malzeme haline geldi. Arızasız ve yüksek verimle çalışarak kazanç sağlıyoruz. Özel sektörün üzerinde çalışıyor ve iki kat fazla verim elde ediyoruz. Fabrikamız sadece pazar günleri çalışmıyor, diğer günlerde 2 vardiya olarak çalışmalarını devam ettiriyor. Yok edilen bir fabrikanın yeniden var edildiği burada görülmüştür. Bu fabrikamızda Isparta'mıza ve Türkiye'mize hayırlar getirsin" diye konuştu.

Ali Günaydın'da oğlu Başkan Yusuf Ziya Günaydın'ın yaptığı çalışma ve yatırımlardan dolayı duygulandığını dile getirirken, oğlunun 2. dönem belediye başkanı olmasını istemediğini ancak başkan olmasının da iyi olduğunu söyledi. Ali Günaydın, "Oğlumla gurur duyuyorum. Çok güzel çalışıyor" dedi.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...