Araştırma Görevlileri Konsey Başkanı Seçildi

22 Ocak 2018 16:17

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Görevlileri Konseyi ilk başkanlık seçimini gerçekleştirdi. Başkanlık için beş adayın yarıştığı seçimde, Ziraat Fakültesi Birim Temsilcisi Arş. Gör. Önder Uysal Araştırma Görevlileri Konsey Başkanı seçildi.

SDÜ yönetimi tarafından 2017 yılında, araştırma görevlilerin, eğitim, araştırma, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, geliştirilmesi, haklarının gözetilerek, isteklerinin yönetim organlarına etkili bir şekilde iletebilmesi amacıyla kurulan SDÜ Araştırma Görevlileri Konseyi ilk başkanlık seçimini yaptı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleştirilen araştırma görevlileri konsey başkanı seçiminde, 13 fakültenin birim temsilcisi hazır bulundu. Mühendislik Fakültesinden Deniz Dedeoğlu, Teknoloji Fakültesinden Merdan Özkahraman, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinden Muhammet Hayati Kayhan, İletişim Fakültesinden Resul Taşan, Ziraat Fakültesinden Önder Uysal’ın başkanlık için yarıştığı seçimde, Ziraat Fakültesi Birim Temsilcisi Arş. Gör. Önder Uysal, 5 oyla Araştırma Görevlileri Konsey Başkanlığına seçildi.

Araştırma Görevlileri Konseyi Başkanlığına vekalet eden İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Zeynep Gazali Demirtaş, SDÜ Araştırma Görevlileri Konseyinin, 184 tane üniversite arasında az görülen bir uygulama olduğunu belirterek, konseyin araştırma görevlileri için önemine dikkat çekti.

Sorun değil çözüm üreten bir konsey olma mottosuyla yola çıktıklarını söyleyen Demirtaş, araştırma görevlilerin üniversite yönetimi tarafından, yönetimin bir parçası olarak görüldüğünü vurguladı. Demirtaş, “Üniversite yönetimiz, araştırma görevlilerinin sıkıntılarına istek ve talepleri yönetimin alacağı kararlarda bakış açılarına önem ve değer vermektedir. Bugün konsey başkanımızı seçtik ancak bu bir ekip işidir, araştırma görevlileri konseye sahip çıktıkça istek ve talepleri doğrultusunda birlikte ürettikçe, yönetimin bir parçası ve ortağı olacaktır.” dedi.

Araştırma Görevlileri Konsey Başkanlığına seçilen Ziraat Fakültesi Birim Temsilcisi Önder Uysal,  tüm araştırma görevlilerin hakları ve ortak menfaatlerini gözeterek çalışma yapacaklarını söyledi. Çözüm üreten konsey olmanın kilit noktası olduğunu vurgulayan Uysal, araştırma görevlilerinin istek beklenti ve taleplerine göre çözüm önerileri sunup projeler üreteceklerinin altını çizdi.

 

Bu haber 419 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...