ABD’nin 30 bin kişilik “Terör Ordusu” planı, Türkiye-Suriye işbirliği ile bozulur!

18 Ocak 2018 18:43

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin partisinin il örgütü ziyaretinde dış politikadaki gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör örgütüne müdahalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gültekin açıklamasında “Türkiye, Vatan bütünlüğü ve ulusal güvenliği açısından Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör merkezine karşı bir an önce harekete geçmelidir” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin partisinin Isparta İl Örgütünü ziyaret ederek bir basın açıklaması yaptı. Gültekin dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdiği basın açıklamasında “Türkiye’nin, Afrin’deki PKK yapılanmasına karşı harekete geçeceğini ilişkin açıklamasına cevap Vaşington’dan geldi. ABD, PKK aracılığıyla Suriye’nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir Ordu kuracağını açıkladı. Herkes biliyor ki 30 bin kişilik Terör Ordusu’nun hedefi Türkiye’dir.

Donald Trump yönetimi, birbirinin peşi sıra Türkiye düşmanı adımlar atıyor. FETÖ ve PKK ile olan işbirliğini gizlemek ihtiyacı duymuyor. ABD, geçen yılın Mayıs ayı ortalarından bugüne kadar PKK’ya 5000 Tır'a yakın ağır silah verdi. Dahası 2018’de 400 milyon dolarlık silah verilmesini de Senato’sunda onayladı. Türkiye, Vatan bütünlüğü ve ulusal güvenliği açısından Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör merkezine karşı bir an önce harekete geçmelidir” diye konuştu.

ŞAM İLE EL SIKIŞILMALIDIR!

Türkiye’nin PKK’nın kontrolünde bulunan Afrin’e yönelik müdahale isteğinin son derece yerinde olduğunu belirten Gültekin “Hükümet’in gecikme lüksü yoktur. Her geçen gün Türkiye’nin ödeyeceği faturanın ağırlaşması anlamına gelecektir. Ama başarı için Türkiye’nin yalnız başına harekete geçmesi yetmez.

Ne yapmamız gerektiğini daha yakın geçmişte yaşayarak gördük. Türkiye, Barzani'nin ABD ve İsrail'in iteklemesiyle yaptığı referandum hamlesine Rusya, İran, Irak ve Suriye ile birlikte hareket ederek yanıt verdi. Sonuçta Barzani tek kurşun atmadan geri adım atmak zorunda kaldı.

Aynı şekilde Türkiye Afrin’de de başarılı sonuç almak istiyorsa öncelikle Suriye başta olmak üzere Bölge ülkeleriyle beraber hareket etmek zorundadır.

Suriye Devleti ve Hükümeti, işbirliğine hazırdır. Cumhurbaşkanı Esad daha yakın zaman önce PYD’nin (PKK) “Vatan haini” olduğunu ilan etti. Son olarak ise ABD'nin 30 bin kişilik Ordu kurma açıklamasını, Suriye’ye saldın olarak değerlendirdi.

Suriye Devleti bu açıklamalarıyla Türkiye’ye bir kez daha dostluk elini uzatmaktadır. Uzatılan dostluk elini tutmamanın vebali ağır olacaktır.

Şam ile el sıkışmak demek, Türkiye’nin Rusya, İran ve Irak’la kurduğu dostluk ve işbirliği ilişkilerini daha da sağlamlaştırması demektir. Çünkü adı geçen ülkeler Suriye devleti ve Hükümeti ile stratejik dostluk ilişkileri içindedirler” ifadelerini kullandı.

İNCİRLİK’E DERHAL EL KONULMALIDIR!

Afrin harekatının başarısı için İncirlik üssüne el konulması gerektiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin açıklamasında şunlara yer verdi. “Son yılların gelişmeleri, Türkiye’nin bölgede kendisine yönelen tehditleri ancak Bölge ülkeleri ile işbirliği yaptığı zaman göğüslediğini göstermiştir.

Türkiye Rusya ile çıkan uçak krizini çözdü ve arkasından Fırat Kalkanı harekâtını yapabildi. Aynı şekilde Rusya, İran ve Irak’la yapılan işbirliği Kerkük zaferine yol açtı.

Şimdi de yapılması gereken bir an önce Şam ile el sıkışmak, ABD ve terörist işbirlikçilerine karşı Bölge devletlerinin işbirliğini gerçekleştirmek için gerekli adımları bir an önce atmaktır.

Türkiye’nin atması gereken ikinci adım ise, İncirlik’e derhal el koymaktır. Türkiye, kendisine düşman terör örgütlerini destekleyen bir ülkeye kendi topraklarını kullandırtamaz. İncirlik bugün, PKK’ya destek üssü olarak faaliyet göstermektedir. İncirlik’e el koyamayan iktidarın bütün söyledikleri havada kalır. Terör üssü İncirlik’e bir an önce el konulmalıdır.”

 

Bu haber 408 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...