“Üretmekten asla vazgeçmeyeceğiz”

12 Ocak 2018 18:18

Isparta Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Kadir Kurucu, Isparta’da hayvancılığın gelişmesi adına 2018 yılında bin adet montofon  büyükbaş projesi hazırlayarak ilk etapta 300’ünün sözleşmesini imzaladıklarını söyledi. Bu yıl süt tonajında 1 milyon 500 bin litre üretim hedefi koyduklarını  belirten Kurucu, ‘Lafa değil icraata bakıyor ve üretiyoruz’ dedi

2015 yılında Isparta merkezde kurulan  Isparta Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin Başkanı Kadir Kurucu,  birliğin çalışmaları  hakkında bilgi verdi.   2017 yılında birliğe bağlı 8 kooperatifin bulunduğunu birlikte Isparta hayvancılığını  zirveye taşımak için   kooperatif ortaklarından 70 ortağa 700 adet (frevki) cinssi simental gebe düve dağıtıldığını belirterek ortak başına 10 adet projelendirme yapıldığını aktardı.

HEDEF 1 BUÇUK MİLYON TON SÜT ÜRETİMİ

2018 yılında  bin adet montofon projesine start verdiklerini dile getiren Kurucu, “ilk etapta 300 adet montofon  sözleşmesi imzaladık. 1 Nisan’da teslimata başlayacağız. Aylık süt kapasitemizi 1 milyon litreye çıkardık. 2 ay içinde doğum yapan düvelerimiz, süt tonajını arttıracak olup 2018 yılı hedefimiz olan 1 milyon 500 bin litre süt üretimi sağlayıp  Isparta ekonomisine büyük katma dağar sağlayacağız” dedi.

HÜKÜMETTEN POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ

Hayvancılık  Kooperatifleri Birliği olarak her ay 110 bin Tl KDV ödediklerini belirten Kurucu, “Bu üreten ortaklarımız sayesinde ilimize katma değer sağlamaktadır. Her ne olursa olsun üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Hükümetimizin kooperatiflerimize daha çok katkı sağlamasını beklemekteyiz. Çünkü biz kooperatifler asla kayıtdışı çalışamayız. Bu manada kooperatiflerimize pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Düşünün ki en ufak köyümüzde bile Ayşe Fatma fark etmez, ürettiği 1 litre süt  bile olsa bunu kayıt altına alıp katma değer sağlıyoruz. Biz birlik olarak lafa değil icraat bakıyoruz ve üretiyoruz” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERİMİZİ KOOPERATİFLEŞMEYE DAVET EDİYORUM

Bu yıl şu anda sadece Yalvaç bölgesinde  kooperatiflere  proje uygulandığını  anlatan Kurucu, 2018 yılı ikinci yarısında diğer ilçelerdeki kooperatiflere de proje uygulanmaya başlanacağını duyurdu.  Kurucu, “Kooperatif ve birlik olarak  bizler diğer yetiştirici ya da üretici birlikleri gibi  aidatla geçinen birlikler değiliz. Kooperatifçilikte sadece  ortaklık vardır. Ortaklık sermayesini bir kez ödeyen ortağın bu sermaye ile ortaklığı devam eder. Ortaklığından ayrıldığında bu ortaklık bedelini geri alır. Kar ya da zarar olarak. Diğer birlikler de ödemiş olduğunu geriye alamazlar. Bu kapsamda kırsaldaki tüm üreticilerimizi kooperatifleşmeye davet ediyorum” dedi.     

 

 

Bu haber 491 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...